Kingsday

Koninginnendag was Queensday en dus is Koningsdag vanzelfsprekend Kingsday. Kingsday is letterlijk the birthday of King Willem-Alexander, maar vooral ook een geweldige feestdag van het volk met volop evenementen en activiteiten in Nederland 😉

Het eerste festival tijdens Koninginnedag 2013 dat haar naam al heeft aangepast is Kingsday Festival.

Kingsday Festival 2013
kingsday-festival-koningsdagAfgelopen maandag 11 maart is de kaartverkoop voor Kingsday Festival 2013 gestart. Na een succesvolle en uitverkochte editie van vorig jaar, toen het nog de naam QDay Festival droeg, keert dit festival terug naar het terrein bij het Olympisch Stadion onder de naam Kingsday Festival. Het belooft het grootste festival tijdens deze laatste Koninginnedag 2013 op 30 april in Amsterdam te worden. De troonswisseling van Beatrix en Willem-Alexander zal niet geruisloos voorbij gaan, men spreekt nu al over het beste Koningsdagfeest ooit.

Op het Kingsday terrein bevinden zich vijf podia. De stages liggen rondom het Olympisch Stadion en zijn: Main stage, Apenkooi stage, Joris Voorn invites, Click stage en GirlsLoveDJs stage.

Van Qday naar Kingsday Festival
Door de troonopvolging op 30 april 2013 door Willem Alexander is er besloten om per direct de naam van het festival aan te passen van QDay naar Kingsday Festival. Hiermee is Kingsday Festival de voorloper op alle feesten in 2014 en eert als eerste onze toekomstige koning Willem-Alexander.

De Nederlandse Party Bond De organisatie achter Kingsday Festival is de Koninklijke Nederlandse Party Bond (KNPB) die bestaat uit Apenkooi, GirlsLoveDJ’s en Valtifest. Vanuit dit verband zullen zij het officiële Kingsday Festival organiseren. De doelstelling van de KNPB is om koninklijk te feesten binnen de nieuwe regels van de Gemeente en te zorgen voor het beste party festival in de stad Amsterdam. Of dit festival ook de grote oranje strik zal ontvangen van het Nationaal Comitee Inhuldinging is nog onbekend.

Armin van Buuren
Mocht deze line up je niet bevallen, kan je ook altijd langs de koningsvaart gaan staan en kijken naar het optreden van Armin van Buuren op het IJ in Amsterdam.