Koningsdag Amersfoort

Zaterdag 27 april 2019 is Amersfoort het stralende middelpunt van Koningsdag in Nederland. Koning Willem-Alexander komt die dag met zijn familie zijn verjaardag vieren in de Keistad.

Route Koningsdag 2019 – Wij, Amersfoort
Zij wandelen op deze dag een route door de stad, vol geprogrammeerd met evenementen en ontmoetingen. De route start op de Kleine Haag bij Mariënhof en eindigt op het Eemplein. In totaal is de route 1.075 meter lang. De route loopt via de Zuidsingel en de Varkensmarkt, een stukje door de Langestraat en via de Krankeledenstraat naar het Lieve Vrouwekerkhof. Van daar gaat de wandeling via de Westsingel, naar het Stadhuisplein. Vervolgens bereikt het gezelschap via het Burgemeester Brouwerplantsoen de Koppelpoort. De ‘Wij, Amersfoort’ route eindigt op het Eemplein.

Bewoners en gebruikers van gebouwen die grenzen aan de route hebben vandaag een uitnodiging in de brievenbus ontvangen voor inloopavonden.

Historisch en modern
Burgemeester Lucas Bolsius: “Het is een interessante route waarin we zowel historische als moderne aspecten van Amersfoort laten zien. We hebben gezocht naar de plekken waar voldoende ruimte is voor deelnemers én publiek. Koningsdag is namelijk een feest van ontmoeting tussen Amersfoorters, mensen uit de regio en de Koning en zijn familie. En tot slot biedt de route een mooi decor om een spetterend programma uit te werken!“

Inloopavonden
De gemeente organiseert op 11 en 13 februari inloopavonden voor bewoners en ondernemers die aan of dicht bij de route wonen of op een andere manier een effect voorzien. Deze avonden zijn bedoeld om in contact te komen met de organisatie en te overleggen over mogelijke effecten en hoe hier met programmeren en organiseren rekening mee gehouden kan worden. Inlopen kan tussen 17.00 en 20.00 uur in het stadhuis; dit kan op elk gewenst moment.

Alle informatie die tijdens deze twee avonden wordt gegeven komt ook beschikbaar op deze website. De inloopavonden gaan niet over het programma, alleen over de route. De invulling van het programma wordt medio maart bekendgemaakt.

Regio Amersfoort heeft zoveel te bieden
Natuur, ruimte, stedelijkheid, goede bereikbaarheid, veel bezienswaardigheden, een rijke historie en nog veel meer. Dat is wat (regio) Amersfoort in een notendop te bieden heeft. In het midden van het land vind je een stad waarin de middeleeuwse structuur nog volop zichtbaar is. Bekijk op https://www.koningsdagamersfoort.nl/ alle informatie over dit mooie evenement in Amersfoort.

Hieronder komt z.s.m. een lijst met alle interessante feesten, festivals en vrijmarkten die je kunt bezoeken tijdens koningsdag 2019 in Amersfoort.