Koningsdag activiteiten

Zoals met Koninginnedag ook allerlei activiteiten in het land georganiseerd werden zal dit ook met Koningsdag het geval zijn. De plaatselijke bevolking zal ook de koning ontvangen met speciale vieringen en demonstraties van ouderwetse dansen, ambachten, sport- en zangdemonstraties en bijvoorbeeld ook zaklopen en koekhappen. Sommige plaatsen staken afgelopen jaren het geheel al in een wat eigentijdser jasje. Welke activiteiten zal koning Willem-Alexander als (nieuwe) traditie op gaan pakken? Is dat:

  1. Bier drinken (zodat hij zijn oude naam Prins Pils ook nog een beetje recht doet?
  2. Oud Hollands Plee werpen
  3. Koekhappen
  4. of iets anders

Laat het ons weten in de ‘poll’ hiernaast in de linkerkolom of in een reactie op onderstaande bericht.

Koekhappen blijft, lieten Máxima en Willem-Alexander in een interview met NOS en RTL weten. Zo vaak staat dat nou ook weer niet op het programma. ‘‘Twee keer in de laatste 15 jaar. Eén keer in koekstad Deventer en één keer in Scheveningen, voor een record.”

Om koningsdag activiteiten een soort keurmerk mee te geven krijgen de echte officiële activiteiten een grote oranje strik.

Waar zijn alle Koningsdag feesten en evenementen en wat is nu de top 3 van steden om Koningsnacht en de top 3 van steden om Koningsdag te vieren?