Koning op het podium met Armin van Buuren

Koningin Beatrix treedt af en Dj Armin van Buuren treedt op voor de nieuwe koning Willem-Alexander tijdens de inhuldiging op 30 april a.s..

Armin-van-Buuren-koningDj Armin van Buuren zal op de kop van het Java-eiland in Amsterdam, optreden voor het nieuwe koningspaar. Hij treedt samen op met het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de koningsvaart in de avond.
(foto ANP)

Koningsvaart
koningspaar-podium-armin-van-buurenTijdens de koningsvaart op het IJ zijn Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane van de boot gestapt tijdens hun vaartocht over het IJ om dj Armin van Buuren en het Koninklijk Concertgebouworkest persoonlijk te begroeten. Geheel onverwacht onderbrak het koninklijk gezin de vaartocht om het podium op te gaan waar de dj en het orkest stonden op te treden.

Het bezoek stond niet in het draaiboek. Deze spontane actie werd met luid gejuich ontvangen door het aanwezige publiek. Ook leden van het orkest konden het bezoek waarderen, gezien hun lachende gezichten.

In 2009 hebben Willem-Alexander en Máxima al eens met de nr. #1 dj op het podium gestaan tijdens hun bezoek aan het New Island Festival in New York. Het paar was destijds in de VS voor de viering van 400 jaar New York. Het koninklijke paar kwam toen het podium oplopen waar Van Buuren stond te draaien. Hij gaf toen zelfs tegen de gebruiken in een zoen aan Máxima zoals in onderstaande Youtube-filmpje te zien is (de beruchte zoen is te zien op 00:38).