Oranje strik voor officiële activiteiten

Zoals inmiddels bekend worden er allerlei activiteiten georganiseerd rondom de inhuldiging van Willem-Alexander als nieuwe koning. Om activiteiten een soort keurmerk mee te geven krijgen de echte officiële activiteiten een grote oranje strik. Het Nationaal Comité Inhuldiging presenteerde gisteren hiervoor het nieuwe logo waaraan alle festiviteiten die op 30 april door het hele land plaatsvinden, onder de vlag van het comité georganiseerd worden, herkend kunnen worden.

oranje-strik-officiele-activiteitenHet beeldmerk is ontworpen door Irma Boom en het wordt toegekend aan initiatieven die in de ogen van het Nationaal Comité Inhuldiging origineel, positief en authentiek zijn. Ook is van belang dat een officiële activiteit een groot publiek aanspreekt en binnen het thema ‘mijn droom voor ons land: inspiratie voor onze koning’ past.’

Alle festiviteiten die de oranje strik dragen, verbinden de inwoners van het koninkrijk op 30 april 2013.’

De organisatie van het NCI staat onder leiding van Hans Wijers en bestaat verder uit o.a. Richard Krajicek, Joop van den Ende, Ahmed Aboutaleb en Ben Woldring. Het NHI coördineert alle feestelijkheden rond de troonswisseling op 30 april a.s.

Hoe kunt u uw initiatief aanmelden?
Voor zowel vragen aan het Comité als het indienen van initiatieven kunt u het contactformulier van de rijksoverheid gebruiken.

Meer oranje strikken
Ook brugemeesters en commissarissen van de Koningin mogen oranje strikken uitdelen. Dat maakte het NCI gisteren (19-03-13) bekend. Eerder mocht alleen het comité dat keurmerk verlenen aan evenementen op 30 april.

Weer nieuwe oranje strikken uitgegeven
Zes nieuwe initiatieven hebben een ‘oranje strik’ gekregen (28-03-2013):

  1. Google Nederland, dat ervoor zorgt dat iedere Nederlander Koninginnedag / Kroningsdag via het web kan beleven;
  2. Het Nationaal Saluut van het ministerie van Defensie;
  3. Het droomboek door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse boek;
  4. De Vorstelijke Versjeswedstrijd van de Jeugdbieb;
  5. Het Urker Mannenkoor Hallelujah;
  6. De actie schaakgedichten voor de nieuwe Koning;