Koningsdag Utrecht

Koningsdag Utrecht. Dat wordt weer weer één groot feest in Utrecht, met natuurlijk weer de meeste feesten, de grootste artiesten en de gezelligste vrijmarkt van Nederland. Voor jong en oud is er wel ergens wat te beleven in Utrecht tijdens Koningsdag.

Alles over Koningsdag in Utrecht
koningsdag-utrechtNatuurlijk vind jij alles wat je moet weten voor Koningsdag in Utrecht terug op deze site. Koningsdag Utrecht kan simpelweg niet mislukken! Voor een compleet overzicht van feesten, festivals, & activiteiten in Utrecht ga je naar onze evenementenpagina.

Daanaast vind je op deze site ook alle informatie over de koningsdag evenementen op de vrijmarkt, het vervoer van en naar Utrecht tijdens Koningsdag en nog veel meer informatie wat je Koningsdag tot een succes zal maken. Kortom, alles wat je moet weten voor een geslaagde Koningsdag in Utrecht vindt je op www.koningsdag27april.info !

Overnachten in Utrecht
Wat is er prettiger dan voordat de Oranjegekte écht begint, heerlijk in een comfortabel hotelbed te slapen?

Zoek je nog een plek om te blijven slapen met Koningsnacht of na Koningsdag in één van de vele hotels in Utrecht? Bekijk dan hier één van de aanbiedingen. Vul de stad en datum in waarop je wil checken of er nog een hotelkamer beschikbaar is en zie direct alle aanbiedingen van goedkope hotels in de buurt. Indien je juist wat meer luxe en comfort wil kan dat natuurlijk ook, deze zijn ook in het hotel overzicht te vinden.

Natuurlijk is er ook dit jaar weer van alles te beleven in Utrecht. Al duurt het nog even, wij hebben vast op een rij gezet wat er tijdens Koningsdag 2019 in Utrecht allemaal te doen is in de stad.

Op 27 april 2019 mag de oranje versiering weer van zolder worden gehaald, want dan is het Koningsdag. De koninklijke familie viert deze dag dit jaar in Amersfoort. Natuurlijk vinden we het jammer dat Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane niet naar de Domstad komen, maar desondanks gaan we er gewoon een knalfeest van maken. Extra fijn: Koningsdag valt dit jaar op zaterdag, dat betekent dat je zondag lekker uit kunt brakken!

Koningsnacht 2019 in Utrecht
Het feest begint al op vrijdag 26 april, want tijdens Koningsnacht zijn er in Utrecht heel veel feestjes waar je naar toe kunt. In Central Studios kun je bijvoorbeeld naar TIK TAK Kingsnight en ook bij Union Latin Lounge staat er al een fijn feestje op het programma. Op de grote pleinen in Utrecht, zoals het Domplein, de Neude en het Janskerkhof, kun je tijdens Koningsnacht ook met de voetjes van de vloer. Natuurlijk houden we je op indebuurt op de hoogte van alle feestjes tijdens Koningsnacht 2019 in Utrecht.

Koningsdag 2019 in Utrecht
Ben je bijgekomen van Koningsnacht, dan kun je gewoon doorfeesten op zaterdag 27 april. Tijdens Koningsdag zijn er weer heel veel feestjes in Utrecht, bijvoorbeeld bij SOIA, waar een heus Koningsdag Festival wordt gehouden. In de verschillende wijken in Utrecht is van alles te doen, van vrijmarkten tot optredens. En natuurlijk is er dé Koningsdag vrijmarkt in het centrum van Utrecht.

De vrijmarkt
De vrijmarkt begint zoals ieder jaar al op de avond voor Koningsdag, vrijdagavond 26 april dus. De vrijmarkt begint om 18.00 uur en gaat door tot de volgende dag, zaterdag 27 april, om 18.00 uur. Op het kaartje hieronder kun je zien waar de vrijmarkt allemaal te vinden is.


Dit jaar geen feesten op Utrechtse pleinen tijdens Koningsdag
Het zal dit jaar stiller zijn dan ooit op de Utrechtse pleinen tijdens Koningsdag. De ondernemers die de afgelopen jaren feesten organiseerden op de Neude, het Stadhuisplein en het Domplein gaan dat dit jaar niet doen. Jammer!

Half januari stuurden de ondernemers een brief naar de gemeente Utrecht. In die brief noemden ze een aantal dingen waar ze tegenaan lopen tijdens Koningsdag. Zo vinden ze de regeldruk te hoog, willen ze langer doorgaan op Koningsdag en vinden ze dat er te grote verschillen zijn in regels tussen horeca en supermarkten.

Het feest gaat niet door
Gisterenmiddag (woensdag 13 februari) reageerde de gemeente op die brief. Uit het antwoord blijkt dat de gemeente het niet met de ondernemers eens is. En dat betekent dat er dit jaar geen groot feest is op de Neude, het Stadhuisplein en het Domplein.

Wel feest op het Janskerkhof en de Mariaplaats
Op het Janskerkhof is wel een feest. “De ondernemers daar organiseren een feest waarbij je alleen naar binnen mag als je boven de 21 bent en geen drank uit supermarkten bij je hebt. Dan krijg je een bandje om. Het is vrij streng, maar dat moet wel”, vertelt Rien van den Hoek, namens de gezamenlijke horeca-ondernemers, in het AD Utrechts Nieuwsblad. Ook op de Mariaplaats wordt waarschijnlijk ook een feest gehouden tijdens Koningsdag.


Koningsdag in Utrecht 2019
Hier komt z.s.m. een lijst met alle interessante feesten, festivals en vrijmarkten die je kunt bezoeken tijdens koningsdag 2019 in Utrecht.