Koningsspelen 2014 op 25 april

Ook in 2014 worden er weer Koningsspelen gehouden! Dat maakte Richard Krajicek afgelopen dinsdag bekend.

koningsdag-sportdag-koningsspelenDe Johan Cruijff Foundation en de Richard Krajicek Foundation nemen wederom de landelijke coördinatie van de Koningsspelen voor hun rekening. Op de laatste schooldag voor Koningsdag, vrijdag 25 april 2014, kunnen basisscholen in Nederland hun leerlingen weer een sportdag plus koninklijk ontbijt aanbieden.

De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ondersteunen het initiatief voor een vervolg van de Koningsspelen. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs): ”De Koningsspelen waren een groot succes. Het onderstreept hoe belangrijk en leuk sport en bewegen is.”

Handboek Koningsspelen
In dit Koningspelen handboek is beschreven wat u nodig heeft voor het organiseren van de koningsspelen o.a. een draaiboek, spelonderdelen, communicatieplan, veiligheidsplan.

Inhuldiging Willem-Alexander
Dit jaar werden de spelen voor de eerste keer georganiseerd in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. In totaal deden er op 26 april 2013 ruim 1,3 miljoen kinderen op 6500 verschillende basisscholen mee. De scholen mogen overigens zelf bepalen hoe ze deze sportieve dag precies invullen.

Dit jaar werd het ontbijt gesponsord doorJumbo supermarkten. Het is nog niet bekend of dat in 2014 weer het geval is. ”Feit is wel dat de dag weer zal bestaan uit een Koningsontbijt en een Koningssportdag. Wij gaan met verschillende partijen om de tafel om te kijken wat er weer landelijk georganiseerd kan worden”, aldus Richard Krajicek.