Het IJ na Koningsvaart open voor publiek

Burgemeester Eberhard van der Laan maakte dinsdagochtend bekend dat het gebied rond het IJ op 30 april vanaf 18.00 uur open is voor publiek.

Enkele onderdelen van de Koningsvaart:

  • programma-koningsdag-plattegrondeen medley van beroemde Nederlandse musicals
  • een modeshow op het water
  • een begroeting van de koning door Nederlandse filmhelden
  • een concert van The Voice Kids-winnaressen

Nederlands trots
Van de tulpen tot de maritieme geschiedenis…. alles waar Nederland trots op is komt volgens de gemeente Amsterdam terug op het IJ. Zo speelt een beiaardier op een ponton midden op het water een mobiel carrillon met 50 bronzen klokken tegen de achtergrond van kaasbootjes, klompbootjes en haringhappers.

Koningsvaartprogramma
De gemeente Amsterdam maakte afgelopen dinsdag het complete Koningsvaart programma bekend die koning Willem-Alexander en koningin Máxima wordt aangeboden.

Daarna kunnen mensen op verschillende plekken langs de route vanaf 19.30 uur op grote schermen meekijken met de tocht. Olympisch windsurfkampioen Dorian van Rijsselberghe zal naar eigen zeggen op het IJ surfen.

Koningsconcert
Na het gezamenlijke Koningsconcert van dj Armin van Buuren en het Koninklijk Concertgebouworkest op de kop van het Java-eiland is het evenement rond 21.15 uur afgelopen.

De gemeente Amsterdam en Radio 538 stelden 15.000 kaartjes beschikbaar, die mensen vanaf 5 euro online bij verschillende ticketbureaus kunnen bestellen. Hiervan zijn er volgens een 538-woordvoerder al enorm veel van verkocht en degene die er 30 april 2013 bij willen zijn moeten dus echt opschieten, want het Koningsconcert is zo al snel uitverkocht!