Koningskroon maken of kopen

Een koningskroon is vanzelfsprekend een kroon die een koning draagt. Een kroon hoort bij de functie van een koning en onderstreept zijn rang. Daarnaast heeft de kroon als bijkomend voordeel dat een koning ook groter lijkt en daarmee dus nog meer gezag uitstraalt.

kroning-willem-alexander-kroningsdagDe koningskroon hoort thuis op het hoofd van de koning, maar zie je vaak ook boven wapenschilden van middeleeuwse koninkrijken. Een koningskroon bestaat meestal uit een gouden diadeem dat versierd iss met opstaande figuren, kruisen, symbolen, diamanten en andere versiersels.

In Nederland wordt een koning overigens niet gekroond, want dat het kronen is een religieuze ceremonie. In Nederland wordt een koning ingehuldigd. En dus hoewel koning Willem-Alexander geen kroon krijgt opgezet, staat die wel prominent voor de troonzetels op de zogenaamde ‘credenstafel’, waar de kroonjuwelen die de macht en waardigheid van de koning symboliseren op rood fluweel liggen uitgestald.

Zelf een Koningskroon maken is heel makkelijk! Ga bijvoorbeeld naar deze site en bekijk hoe je je eigen Konings kroon kan maken. Een Konings kroon kopen / bestellen om te dragen tijdens Koningsdag dat kan inmiddels bij heel veel verschillende webshops. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze koningskroon.