Bijna 4.000 basisscholen doen mee met Koningsspelen

Binnen een week tijd hebben er al bijna 4.000 basisscholen zich aangemeld voor de Koningsspelen. Omgerekend zijn dit ruim 800.000 leerlingen die samen gaan sporten op vrijdag 26 april.

De Koningsspelen zijn in het leven geroepen door het Nationaal Comité Inhuldiging. De spelen bestaan uit een Koningsontbijt en een Koningssportdag. De deelnemende scholen mogen zelf bepalen hoe de dag wordt vormgegeven.

Eerder nog berichten we dat basisscholen moeite hebben met het organiseren van deze Koningspelen. Nu blijkt dat er gelukkig toch heel veel scholen enthousiast zijn over dit evenement.

„Ik vind het enthousiasme voor de Koningsspelen inspirerend en aanstekelijk”, zei Richard Krajicek van het Nationaal Comité. Hij roept basisscholen die zich nog niet hebben aangemeld dit voor 2 april alsnog te doen. Nederland telde vorig jaar ruim 7000 basisscholen.

Supermarktketen Jumbo zorgt er samen met de leveranciers voor dat alle scholen de ingrediënten voor het ontbijt kosteloos in huis krijgen.

„Het is geweldig om te zien hoe scholen, sportverenigingen, bedrijven, gemeenten en ouders samen de schouders zetten onder de organisatie”, aldus Krajicek. De Koningsspelen zijn voorzien van een grote oranje strik en dus een officiële Koningsdag activiteit.