27 April

27 April krijgt sinds bekend is dat koningin Beatrix haar troon afstaat een nieuwe betekenis… 27 april noemen we vanaf 2014 ‘Koningsdag’. Op 27 april vieren we voortaan de verjaardag van koning Willem-Alexander. Heel Nederland kleurt dan oranje met leuke Koningsdag feesten en gezellige Koningsdag vrijmarkten.

27-April-KoningsdagKoningsdag 27 april is een nationale feestdag en dus is voor de meeste mensen Koningsdag een vrije dag. Tenminste als dit in je CAO geregeld is ben je dus vrij op 27 april.

De nacht voor 27 april dus op 26 april vieren we Koningsnacht, ook dit wordt uitbundig gevierd met erg gezellige feesten. Bekijk hier de  top 3 steden waar je Koningsnacht kan vieren.

Let op: Koningsdag wordt ook wel eens op de 26 april gevierd indien de verjaardag van Willem-Alexander op een zondag valt. Koningsdag wordt immers nooit op zondag gevierd. Noteer deze datum dus vast in je agenda! Dit is onder andere al het geval met Koningsdag 2014. Bekijk hier de Koningsdag kalender van 2013 t/m 2025.

Ga jij ook met Koningsdag in oranje kleding de stad in? Lees dan ook even de tips want het weer met Koningsdag is kouder dan we gewend zijn dan met Koninginnedag.