Koningsdag vrijmarkt

Koningsdag vrijmarkt Amsterdam
Tijdens Koningsdag is het vanaf 06:00 uur tot 20:00 uur in heel Amsterdam plaats voor de inmiddels wereldberoemde vrijmarkt! Je mag dan ook vrijwel overal staan en je eigen huisraad verkopen. Daarom zal je tijdens Koningsdag op 27 april dan ook overal kraampjes, kleedjes en / of tafels tegenkomen met daarop allerlei verschillende spullen. Voor de bezoeker is dit hartstikke leuk om te zien, een echte aanrader dus als je in Amsterdam bent. En gelukkig is het bijna overal toegestaan, dus kan je er simpelweg niet omheen op elke hoek van de straat kom je stalletjes tegen!

Wat is toegestaan om te verkopen?
Eigenlijk mag je bijna alles verkopen wat je wilt. Er zijn echter een paar uitzonderingen:

  • Het voor particulieren niet toegestaan om bederfelijke etenswaren te verkopen. Dit betekent dat verkoop van alles wat gekoeld bewaard hoort te blijven, of voor het eten eerst verhit moet worden, niet is toegestaan.
  • Je mag alleen fris in blikjes of plastic flesjes verkopen. Glazen flesjes en normale glazen zijn, vanwege de veiligheid, verboden.
  • De Verordening op de Straathandel tijdens de vrijmarkt ook gewoon van kracht. Dit betekent onder andere dat je geen levende dieren mag verkopen.
  • Geen alcohol verkopen!  Het ten strengste verboden om alcoholische dranken (ook geen bier!) te verkopen zonder dat je daarvoor een vergunning en/of vrijstelling hebt. Tegen het verkopen van drank wordt tijdens koninginnedag streng gecontroleerd. Mocht de politie zien dat je drank verkoopt, dan wordt de drank zonder pardon in beslag genomen. Het verkopen van drank is alleen toegestaan als je daarvoor een vergunning hebt.

Vondelpark vrijmarkt
De bekendste en leukste vrijmarkt is natuurlijk die in het Vondelpark. Tijdens Koningsdag staat het hele park vol met kinderen die allemaal wat extra zakgeld willen verdienen. Om te zorgen dat de kinderen alle ruimte krijgen is het hele Vondelpark gereserveerd voor op kinderen gerichte activiteiten. In het hele park worden (beroeps)handelaren geweerd. Het hele park is gereserveerd voor de kinderen, met uitzondering van het deel van het park tussen de Van Baerlestraat en de Stadhouderskade. Op deze locatie is geen vrijmarkt toegestaan.

Op 26 april wordt het park om 20.00 uur afgesloten. Op 27 april om 09.00 uur gaan de volgende ingangen van het Vondelpark weer open: Stadhouderskade, Van Baerlestraat, Roemer Visscherstraat, Vondelstraat, Kattenlaan, Amstelveenseweg en Van Eeghenstraat. Voor mindervaliden is vooral de ingang aan de Rijtuigenhof geschikt.

Koningsdag vrijmarkt Utrecht
Ook in Utrecht is het traditie om de vrijmarkt feestelijk te vieren tijdens Koningsdag. Alles maar dan ook alles wordt, letterlijk, uit de kast gehaald. Tijdens de vrijmarkt kunt u al uw verzamelde goed van de afgelopen jaren verkopen. Om de veiligheid tijdens dit Koningsdag evenement te garanderen werken gemeente, politie en bewoners goed samen.

Start vrijmarkt Utrecht : 26 april, 18.00 uur
Einde vrijmarkt Utrecht: 27 april, 18.00 uur

U kunt de vrijmarkt volgen op Twitter via het account @GemeenteUtrecht voor informatie over bereikbaarheid en veiligheid van de Vrijmarkt. Tweet met z’n allen mee over de vrijmarkt Utrecht en gebruik daarvoor #vrijmarkt030. De uitgangen van het vrijmarktgebied worden gemarkeerd door banieren met daarop een QR-code. Door deze code te scannen kunt u het actuele programma zien op de verschillende pleinen en podia. Ook kunt u zien waar nog voldoende ruimte is om Koningsdag te vieren.

Vrijmarkt in de rest van Nederland
Ook in de rest van Nederland zijn leuke vrijmarkten te vinden kijk hiervoor even op de site van de lokale VVV. Bekijk hier onze top 3 met steden waar je het beste Koningsdag feest kan vieren.

Heb je nog een goede vrijmarkt tip die niet op deze site mag ontbreken. Reageer dan even op dit bericht.