Koningsdag een vrije dag

Koningsdag vrije dag. Koninginnedag was op 30 april en Bevrijdingsdag op 5 mei zijn altijd al officiële nationale feestdagen in Nederland geweest. Nu Koninginnedag is veranderd  in Koningsdag is 27 april voortaan een verplichte vrije dag i.p.v. 30 april en dus krijg je hier net als vroeger verlof voor.

Koningsnacht is altijd de nacht voor deze officiële nationale feestdag en valt derhalve op 26 april. Hiervoor krijg je geen extra verlof.

Voor de meeste bedrijven zal gelden dat Koningsdag een vrije dag is, waarbij de medewerkers gewoon worden doorbetaald. Op erkende feestdagen is een werkgever namelijk wettelijk verplicht alle werknemers vrijaf te geven en is de werkgever verplicht jouw loon door te betalen. Dat laatste geldt natuurlijk niet als de feestdag op een dag valt dat er toch niet gewerkt zou worden, zoals voor veel mensen op zondag het geval is.

Gelukkig valt Koningsdag nooit op een zondag en dus krijg je als Koningsdag op een werkdag valt altijd door betaald tijdens dit grote volksfeest. Check ,ltijd wel even je CAO voor de zekerheid of Koningsdag een vrije dag is voor jou. Mogelijk is hier een andere regeling in opgenomen waardoor je niet vrij bent met Koningsdag.

Wanneer je vrij bent met Koningsdag moet je natuurlijk wel nog even een leuke stad uitkiezen waar je Koningsdag kan vieren. Gelukkig maken wij het extra makkelijk voor jou en kan je deze vrije dag vieren in één van onderstaande Koningsdag steden. Hieronder een top 3 van Koningsdag steden:

De top 3 Koningsdag steden:

  1. Koningsdag Amsterdam
    Bekijk het complete programma Koningsdag Amsterdam.
  2. Koningsdag Eindhoven
    Bekijk het complete programma Koningsdag Eindhoven.
  3. Koningsdag Utrecht
    Bekijk het complete programma Koningsdag Utrecht.

Check ook deze andere top 10 Koningsdag lijstjes:

Check ook even de Koningsdagkalender om te kijken wanneer je in de toekomst nog meer vrij bent met Koningsdag. Onderstaand een overzicht van alle dagen waarop Koningsdag valt van 2014 tot en met 2025 en je dus vrij bent. Noteer dus deze vrije dag dus alvast in je agenda!