Koningsspelen 2014 inschrijving van start

Koningsspelen 2014 inschrijving van start

De inschrijving voor de 2e editie van de Koningsspelen is vandaag van start gegaan op de Prins Willem-Alexanderschool in Soest. Richard Krajicek was aanwezig om het startsein te geven voor deze Koningspelen die dit jaar op 25 april in heel Nederland op vele basischolen zal worden georganiseerd

Richard-Krajicek-inschrijving-Koningsspelen-2014De Koningsspelen zijn een sportdag waar alle basisscholen in Nederland aan mee kunnen doen en waarbij ze zelf mogen bepalen hoe ze de dag precies indelen. Een ‘verplicht’ onderdeel hiervan is een koningsdans op muziek van producer Tjeerd Oosterhuis. Als alle leerlingen hieraan meedoen kan een wereldrecord worden gevestigd. Krajicek kan niet wachten: “Het wordt een mooie dag die wordt geopend door de koning zelf.”

Het wordt de 2e editie van de Koningsspelen. Vorig jaar deed 80% van alle basisscholen mee aan sportieve dag ter ere van koning Willem-Alexander. De basisschool in Soest deed ook toen al mee. Directrice Anja Luitjes: “Het was vorig jaar een geweldig Oranjefeest, waar alle kinderen en leerkrachten veel plezier aan hebben beleefd.”

Supermarktketen Jumbo sponsort opnieuw het gratis schoolontbijt.

Handboek Koningsspelen
Zelf ook de koningsspelen organiseren? In dit Koningspelen handboek is beschreven wat u nodig heeft voor het organiseren van de koningsspelen o.a. een draaiboek, spelonderdelen, communicatieplan, veiligheidsplan. Of bekijk dit zeer uitgebreidde koningsspelen sportdag draaiboek van de CIOS Goes & Breda.

(Foto: Hart van Nederland)