Koningsdag 2014 Curaçao op 30 april

Koningsdag Curaçao 2014. Koningsdag 2014 wordt op Curaçao gewoon nog op 30 april gevierd. Dit in tegenstelling tot Nederland, waar deze eerste Koningsdag op 26 april werd gevierd.

koningsdag-curaçaoHet ministerie van Algemene Zaken meldt dat de reden hiervoor is dat de schoolvakanties voor de periode 2013-2014 al vast waren gesteld voordat dit bekend werd gemaakt.

Koningsdag 30 april is op Curaçao dus een nationale vrije dag en Willmstad zal dan weer oranje kleuren. De geboortedag van Koning Willem-Alexander werd na de troonswisseling uitgeroepen tot Koningsdag. Deze dag wordt in Nederland dit jaar een dag eerder gevierd omdat 27 april op een zondag valt en Koningsdag wordt nooit op een zondag gevierd. Vanaf volgend jaar wordt Koningsdag zowel in Nederland als op Curaçao op de 27ste gevierd.

Overal op het Nederlandse eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee is het woensdag feest en wensen inwoners elkaar ‘Feliz Koningsdag!’.

Activiteiten
In Punda, de oudste wijk van Willemstad, staan de hele dag koningsdag activiteiten gepland. Maar ook de Nieuwestraat in de wijk Pietermaai is de hele dag afgesloten om ruimte te bieden aan de vele muzikale optredens, kinderactiviteiten, voorstellingen en spelletjes. Ook is er een vrijmarkt.