Koningsdag wordt KoningWillemDag

Koningsdag wordt KoningWillemDag. Onderzoek onder 25.000 Nederlanders wees uit dat men maar niet kan wennen aan de nieuwe naam voor Koninginnedag: ‘Koningsdag’. Maar liefst 87% vindt deze naam écht niet klinken, 10% denkt er op termijn wel aan te wennen en slechts 3% is blij met deze nieuwe naam voor ons oude vertrouwde Koninginnedag.

RVD-LogoDe RVD heeft daarom besloten om Koningsdag per direct een nieuwe naam te geven, te weten: ‘KoningWillemDag’. “Als je dit heel snel uitspreekt lijkt het erg op Koninginnedag” aldus een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingdienst. Alle 25.000 Nederlanders uit het onderzoek waren het hier ook unaniem over eens en derhalve is, nog vier weken voordat de eerste officiële Koningsdag geweest is, voor deze nieuwe naam gekozen!

KoningWillemDag
KoningWillemDag wordt wel elk jaar voortaan op 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander gevierd, behalve wanneer deze op een zondag valt. KoningWillemDag wordt evenals Koninginnedag nooit op een zondag gevierd. Dus deze eerste KoningWillemDag zal op 26 april 2014 worden gevierd.