Battle for the King in Zwolle

Onder de naam ‘Battle for the King”  wordt ook dit jaar in Zwolle (in de Enk) weer een bandwedstrijd georganiseerd met voor de winnaar een optreden op Koningsdag 2014 op het Assendorperplein.

battle-for-the-kingDe optredens van verschillende bands, die uit vele aanmeldingen zijn gekozen voor drie voorrondes om wellicht via de finale te belanden op Koningsdag Assendorperplein 2014, zijn gratis toegankelijke dus kom kijken en luisteren!

Vrijdag 14 februari j.l. was de eerste voorronde van The Battle for the King in De Enk te Zwolle. Voor deze The Battle for the King konden bands zich inschrijven die met hun genre en presentatie prima een plek op Koningsdag 2014 op het mooie podium in de muziektent op het Assendorperplein zouden kunnen vervullen.

De battle bestaat uit 3 voorrondes van elk 3 bands. De voorrondes vinden plaats op 14, 21 en 28 februari. Elke avond kiest een jury een finalist. Op 14 maart strijden de 3 finalisten om het optreden met Koningsdag op 26 april 2014.

Vele bands hebben zich weer ingeschreven voor de voorrondes. Voor de eerste voorronde zijn uit alle aanmeldingen drie bands geselecteerd:

  • All the Wild Horses uit Zwolle, met een mix van Indie en Sympho;
  • Money and the Man uit Zwolle, met garageblues en
  • Funky Organizers uit Dordrecht, met Funk met dance en Jazz-invloeden

Kom de bands aanmoedigen! De eerste band start om 20.30 uur. De volgende battle is op 21 februari met weer drie zeer verrassende bands!