Koning Sotsji 2014

Wie behaalt de meeste gouden medailles en wordt de ‘koning’ van Sotsji 2014?  Bij alle weddenschappen die rond de Olympische Spelen altijd weer de kop opsteken, is dat een van de populairste om op in te zetten.

koning-sotsjiNiet Willem-Alexander is de Koning van Sochi, maar als we de bookmakers mogen geloven,  maakt Sven Kramer dit jaar de beste kans om die ongekroonde koning van de Winterspelen te worden. Sven, die uitkomt op de 1.500, 5.000 en 10.000 meter en op de achtervolging, staat bij de bookmakers als favoriet genoteerd voor het behalen van de meeste gouden medailles.

Vandaag heeft Sven al laten zien dat hij de absolute #1 is op de 5000 meter met een Olympisch- en baanrecord. Dat beloofd wat voor de andere afstanden 😉

Wie een euro inzet op Kramer krijgt drie euro terug. Nummer twee in het lijstje  is de Franse biatleet Martin Fourcade die bij winst van het individuele medailleklassement vijf keer de inzet oplevert. De Noorse biatleet Emil Hegle Svensen is met 9,50 keer in inzet de nummer drie.

Noorse koningin

Bij de vrouwen is er nog een duidelijker favoriet voor de titel ‘koningin’ van Sotsji aan te wijzen. De Noorse langlaufster Marit Bjørgen staat in dat lijstje met slechts anderhalf keer de inzet torenhoog bovenaan. Ook de nummers twee en drie, biatlete Tora Berger (9,50 keer de inzet) en langlaufster Therese Johaug (elf keer de inzet) komen uit Noorwegen. Ireen Wüst komt in de topvijf van de bookmakers niet voor.

(Foto: Trouw)