Koningsdag 2015 rustig verlopen

Koningsdag 2015 rustig verlopen. Over het algemeen verliep koningsdag rustig en gemoedelijk in Amsterdam en andere Koningsdagsteden. Op het einde ging het helaas toch mis op de Nieuwendijk in de hoofdstad: er werd gevochten en met glas gegooid. Daarop werd de straat leeg geveegd door de ME. Lees hier alles over Koningsdag Amsterdam.

koningsdag-dordrechtNS
De NS heeft op Koningsdag tot 18.00 uur ruim een kwart miljoen reizigers naar Amsterdam gebracht. De NS vervoerde 30.000 reizigers naar Eindhoven. Dat is volgens het spoorwegbedrijf vergelijkbaar met eerdere jaren op deze feestdag, zo meldt persdienst ANP.

Koningsdag Utrecht
De festiviteiten zijn in Utrecht “super” verlopen, zegt de woordvoerder: er waren weinig incidenten. Met Koningsnacht is de Weerdsingel 20 minuten afgesloten geweest omdat er te veel mensen waren. Er zijn in Utrecht in totaal 34 mensen aangehouden; vooral vanwege ruzies en overmatig drankgebruik. Lees hier alles over Koningsdag Utrecht.

Koningsdag Eindhoven
In Eindhoven vierden zo’n 120.000 mensen Koningsdag. De gemeente spreekt van een geslaagd feest. Op Koningsnacht waren 20.000 bezoekers. Er waren tot half tien vanavond zeventien aanhoudingen voor onder meer vechtpartijtjes en drugsdeals. Lees hier alles over Koningsdag Eindhoven.

Koningsdag Dordrecht
Tussen de 20.000 en 25.000 mensen waren naar Dordrecht gekomen om het programma van de koninklijke familie te zien. Burgemeester Arno Brok is tevreden over het verloop van de festiviteiten. In totaal werden acht arrestaties verricht, onder wie een verwarde man die riep dat hij de koning was. Daarnaast werden zakkenrollers opgepakt, mensen die aanwijzingen van de politie niet opvolgden en mensen die over een hek wilden klimmen.

“We zijn hier gekomen om zowel continuïteit als verandering te vieren”, sprak koning Willem-Alexander bij het einde van het Koningsdag-bezoek van de Oranjes aan Dordrecht. Dordrecht heeft volgens de koning de lat voor Koningsdag “heel hoog gelegd” en bovendien laten zien dat de dag “in een lange traditie staat”.  Lees hier alles over Koningsdag Dordrecht.