Koningsviool

Koningsviool. Een oranje viool met een gouden kroontje en het jaartal 2015 genaamd ‘Amalia’. In het atelier De Luthiers wordt er op dit moment hard gewerkt aan een viool voor onze kroonprinses. Vioolbouwer Lucienne van der Lans wil de viool met de naam Amalia op 27 april klaar hebben wanneer koning Willem-Alexander een bezoek brengt aan Dordrecht.

koningsvioolSamen met haar gitaarbouwende man Wout Bosma zijn zij eigenaar van ‘De Luthiers’ aan de Voorstraat-Noord. “De viool wordt een koninklijk exemplaar.”, zegt Lucienne enthousiast.

Aanbieden
Het echtpaar wil de viool dolgraag aanbieden aan de kroonprinses. “We weten dat zij vioolles krijgt, dus het is een mooi cadeau. Mocht zij het niet aannemen, dan hebben we nog wel een speciaal doel voor deze bijzondere viool. Want dan doneren we het aan de Stichting Strijk aan Zet.  Deze stichting hebben wij in het leven geroepen om kinderen viool te leren spelen. Leerlingen van basisscholen kunnen een maand lang introductieles krijgen voor viool, cello of bas. De kinderen kunnen gedurende deze periode kijken of ze het leuk vinden, terwijl ze nog nergens aan vast zitten.  Ze kunnen dus vrijblijvend kennismaken met onze strijkinstrumenten onder leiding van een viooldocent”, aldus Lucienne.

Uitnodiging
Lucienne en Wout nodigen de koninklijke familie op Koningsdag 27 april 2015 met plezier uit in hun atelier te Dordrecht.