Koningsdag vieren in Amsterdam of toch Eindhoven

De allereerste Koningsdag 2014 waar ga jij die vieren? Natuurlijk kan je dit geweldige feest vieren in onze hoofdstad samen met de rest van Nederland. Wat blijkt dat Eindhoven het beste alternatief voor Amsterdam is om Koningsdag te vieren.

Amsterdam richt zich sinds 2012 al met Koninginnedag meer op gezinnen en de eigen inwoners. De stad kon de grote bezoekersaantallen van eerdere jaren in het centrum niet meer aan.

koningsdag-eindhoven-is-kingGratis feesten
Als je van veel gratis toegankelijke (dance) feesten houdt dan is Eindhoven dit jaar één van de beste alternatieven voor Amsterdam. Onder de titel Eindhoven = King is een waanzinnig programma samengesteld op meerdere locaties, en in uiteenlopende genres:

  • Het Stadhuisplein
  • In het Beursgebouw .
  • Het plein voor de Paterskerk wordt een electisch paradijs
  • Het Stationsplein
  • De hiphopsteeg van Dynamo, een Gay Kings Day op de Stratumsedijk, en legio feesten in de tussenliggende straten.

Het wordt in Amsterdam uiteraard ook een gezellig feest, maar meer iets voor mensen van alle leeftijden. Bij de RAI wordt weliswaar het Kingsland Festival georganiseerd, maar helaas moet je daarvoor een kaartje kopen….. Dus ben je jong en wil je echt  goede Koningsdagfeesten dan ga je met Koningsdag 2014 naar Eindhoven! 

Voor een compleet overzicht van alle koningsdag evenementen en feesten kijk je hier even.  En uiteraard zijn er naast Amsterdam en Eindhoven nog een paar andere steden waar je goed Koningsdag kan vieren:

Laat ons weten wat jij de leukste stad vindt om Koningsdag te vieren in de ‘poll’ hier rechts naast in de sidebar.