Koning in de Efteling

Op 30 april 2013 is Amsterdam het toneel van de inhulding van onze nieuwe koning Willem-Alexander. Slechts 80 kilometer verderop in Tilburg/Kaatsheuvel is tijdens Kroningsdag 2013 op hetzelfde moment nóg meer royalty te bewonderen.

koning-kikkerKoninklijke adel in de Efteling 
De Efteling wordt sinds jaar en dag bewoond door een kleurrijk gezelschap aan Koningen, Koninginnen, Prinsen en Prinsessen. Hieronder een overzicht met allen een unieke geschiedenis:

 1. De Kikkerkoning  
  De slimme Kikkerkoning die met behulp van een gouden bal de prinses verleidde tot enkele beloftes. Eén daarvan: een kus van haar op zijn onooglijke brede kikkerbek. Een kus die de betovering verbrak, waardoor de kikker terugveranderde in een knappe prins.
 2. De Trollenkoning
  De meer dan 600 jaar oude trol die er dankzij zijn toekomstvoorspellende gave voor zorgde dat alle trollen verlost werden van de gemene Koning Kobolt. De trollen konden daardoor zelf een nieuwe koning kiezen, en natuurlijk kroonden zij de oude, aardige trol.
 3. Doornroosje  
  De prinses die zich, door de vloek van de slechte fee, prikte aan het spinnewiel en gedoemd was 100 jaar te slapen. Precies op de dag dat ze 100 jaar sliep kwam een mooie prins, die haar tot vreugde van heel het Koninkrijk met een kus deed ontwaken.
 4. Sneeuwwitje 
  De prinses die na een hap uit de giftige appel van de jaloerse Koningin in elkaar zakte. Niemand kon haar tot leven wekken, ook de Zeven Dwergen niet. Tot op een dag de komst van een prins ervoor zorgde dat het stuk appel uit haar keel losschoot en Sneeuwwitje weer wakker werd.
 5. Het Stoute Prinsesje  
  Het prinsesje dat tot vervelens toe iedereen napraatte. Tot op een dag een heks haar pad kruiste, die haar voor straf in een papegaai veranderde. Dankzij de liefde van haar ouders werd de betovering verbroken. En het prinsesje? Dat had haar lesje geleerd.
 6. Assepoester  
  Het meisje dat door haar boze stiefmoeder als sloof werd gebruikt tot ze op een magische avond de prins op het bal betovert met haar schoonheid. Na afloop van het bal is de prins haar kwijt, het enige wat hij heeft is haar glazen muiltje. Na een lange zoektocht vindt hij haar weer. De prins en Assepoester trouwen, en ze is verlost van haar stiefmoeder.

Dus heb je geen zin om Koningsdag te vieren? Dan ga je toch lekker een dagje naar de Efetling 😉

Koninklijke slapers gezocht
Altijd al willen slapen als een prins of prinses? Je hebt nu de mogelijkheid om je dromen uit te laten komen. Prinsheerlijk slapen. Is het slechts een uitdrukking, of slaap je echt beter wanneer je dit ‘koninklijk’ doet? Wie de proef op de som wil nemen hoeft zich alleen koninklijk te bewijzen.

Kroontjes tellen
In de webshop van de Efteling zijn vele producten te vinden voor Koninklijke momenten. Denk bijvoorbeeld aan prinsessenjurkjes van Assepoester of prinses Pardijn, of het zwaard van Joris en de Draak. Maar ook een Assepoesterdekbed of een Draakdekbed, voor de prins die hem kan verslaan.

Deze dekbedden kun je winnen. Waarmee je voorgoed onder de wol wilt kruipen. Het enige wat je hoeft te doen is ‘kroontjes tellen’ en daarmee de volgende vraag beantwoorden: Hoeveel prinsessenkroontjes worden verkocht op Eftelingshop.nl?

Je kunt je antwoord sturen naar webshop@efteling.com met als onderwerp ‘NU.nl prijsvraag’. Vermeld in de mail ook direct je NAW-gegevens én naar welk dekbed je voorkeur uitgaat. Insturen kan tot en met 16 april 2013 (over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden).