Weer op Koningsdag

Het weer op Koningsdag 2018. Weerbeeld in 2018. Check hier het weer voor Koningsnacht en Koningsdag 2018. Donderdag 26 april en vrijdag 27 april 2018.

Het blijft altijd lastig zo ver vooruit te voorspellen wat voor weer het wordt met deze nationale feestdag. Wat wel blijkt dat Koningsdag kouder is dan ons oude vertrouwde Koninginnedag, dit blijkt uit historische meteorologische gegevens.

Bekijk hieronder het verwachtte weer op Koningsdag 2018. Elke dag zie je hier de weersverwachting voor Koningsdag en het bijbehorende weercijfer. Lekker zonnetje en dus de zonnebril op of regenbuien en de poncho’s aan?!

weeronline.nl Altijd jouw weer


Weerbeeld in 2018
Het weer met Koningsdag 2018. Vrijdag 27 april:

Weersvoorspelling geupdate op 22-04-2018:

Na de afgelopen prachtige dagen is het een aantal dagen vrij somber met af en toe een bui. De middagtemperatuur daalt naar 12 tot 17 graden. Vanaf donderdag neemt de kans op zonnige perioden toe. Lokaal kan wel een bui ontstaan, maar met een beetje geluk blijft het droog. Met wat zon is het buiten al snel aangenaam. Tijdens Koningsnacht is het overwegend droog en fris met 4 graden.

Tijdens Koningsdag is de kans op een bui in het westen circa 30% en in het oosten circa 60%. Veel regen wordt niet verwacht en waarschijnlijk gaat het om lichte buien. Er ontstaan vooral in het binnenland veel stapelwolken en tussendoor laat de zon zich zien. In het westen krijgt de zon meer ruimte. Het wordt 14 graden in de kustprovincies en 15-16 in het oosten en zuiden. In het zuidoosten kan het 17 graden worden. Dit zijn normale temperaturen voor Koningsdag.

Vorig jaar was het koud met slechts 10,9 graden in De Bilt. De kans op die kou is op dit moment slechts 5%. De kans op warm lenteweer met maxima boven 20 graden is ook slechts 5%.

 

Weersverwachting Koningspelen 2018
Hier lees je de weersverwachting voor de Koningspelen 2018.

Weet jij al waar jij Koningsdag gaat vieren? Bekijk hier alle Koningsdag evenementen en activiteiten bij jou in de buurt om je defintieve keuze te kunnen maken.