Tien Koningsdag vrijmarkt verkooptips

Koningsdag 27 april is het grootste nationale verkoopevenement, waar ze in het buitenland jaloers op zijn. Van jong tot oud verkoopt heel Nederland op deze mooiste dag van het jaar zijn tweede-hands, maar ook nieuwe handel. Om dit Koningsdag evenement tot een succes te maken heeft CatchYourTalent – Het Instituut voor Sales Talent – 10 vrijmarkt verkooptips op een rij gezet.Koningsdag-vrijmarkt

  1. Zorg voor een goede plek; een plek waar veel mensen voorbij komen. Dus helaas, dat wordt inderdaad vroeg je bed uit, of zelfs de avond ervoor al de beste plek innemen.
  2. Zorg voor een originele opvallende stand. Ludieke presentaties zorgen vanzelf voor mond-tot-mond reclame.
  3. Stel je assortiment zorgvuldig samen, zodat je snel bent uitverkocht en een mooi budget hebt om je te mengen in het feestgedruis.
  4. Zorg dat het lekker druk is bij jouw stand, publiek trekt publiek aan. Zien kopen, doet kopen!
  5. Presenteer je waar overzichtelijk, dan kan men gemakkelijk ziet wat je in de aanbieding hebt.
  6. Ga niet achter je koopwaar staan, maar ervoor, zodat je mensen gemakkelijk aanspreekt. Spreek mensen met een goede originele openingsvraag aan. Bepaal vervolgens de behoefte.
  7. Vertel een mooi verhaal of anekdote over de spullen die je verkoopt. Vertaal een producteigenschap in een voordeel voor de klant en vertel in je verhaal het bewijs hiervan.
  8. Biedt mensen niet te veel keuze, dat brengt mensen aan het twijfelen.
  9. Doe aan cross-selling oftewel bijverkoop. Bij een broodje verkoop je gemakkelijk een blikje drinken, bij een kinderwagen een pop, en als de man iets koopt, heb je vast ook iets voor de vrouw.
  10. Vraag om de deal: zullen we deze doen? Wil je de blauwe of de rode? Wil je er een strik omheen?

Wij wensen je veel verkoopsucces en zijn benieuwd naar jouw Koningsdag vrijmarkt verkoopverhaal. Klik hier voor de leukste Koningsdag vrijmarkten van Nederland.