Koningsconcert Samen voor Oranje

Samen voor Oranje meezingen met het Koningslied…. Zojuist is bekend geworden dat het officële Koningslied niet meer is teruggetrokken. Het concert ‘Samen voor Oranje’, welke wordt gehouden op dinsdag 30 april in Ahoy, gaat dus gewoon door en wordt een groot en uniek meezingfeest met bekende Nederlandse artiesten.koningsconcert-samen-voor-oranje

De bekende zangers zingen bekende hits, het Metropole Orkest speelt medleys en presentator Paul de Leeuw repeteert met het publiek een aantal keer. Het Officiële Koningslied wordt rond 19.30 uur live voor het Koningspaar gezongen.

Line up
De line up bestaat uit de volgende bekende Nederlandse artiesten: Anita Meijer, Babette van Veen, Carel Kraayenhof, Chris Hordijk, Do, Edsilia Rombley, Esmée Denters, Frans Duijts, Frederique Spigt, Glennis Grace, Jamai, Jim Bakkum, JURK!, Lavinia Meijer, Gerard Joling, Lee Towers, Lisa Lois, Marco Borsato, Niels Geusebroek, Nielson, Rob de Nijs, Rowwen Hèze, Lange Frans, Bollebof, Fouradi, Gers Pardoel, Ali B, Kraantje Pappie, Chantal Janzen, Ruth Jacott, Sharon Doorson, Trijntje Oosterhuis en het Metropole Orkest.

Bekijk hier de tekst van het Koningslied en download tevens de bladmuziek

Samen voor Oranje
Het meezingconcert Samen voor Oranje in Ahoy, Rotterdam begint om 17.30 uur. Rond 19.30 uur volgt de uitvoering van het Koningslied. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kijken in Amsterdam, voorafgaand hun Koningsvaart op het IJ, via een groot scherm bij EYE live mee met het zingen van het Koningslied.

Radio 2
Radio 2 zendt het hele concert, inclusief de vertolking van het Koningslied rond 19.30 uur, integraal uit. De kaartverkoop voor dit koningsconcert is inmiddels gestart op www.ticketservice.nl. Kaarten kosten € 5,- exclusief eventuele handlingskosten, de opbrengst gaat naar het Oranje Fonds. Bij aanschaf van kaarten voor Samen voor Oranje biedt de Rotterdamse vervoerder RET gratis vervoersbewijzen aan naar en van Ahoy.

Koningsconcert Java-eiland
Op 30 april spelen het Koninklijk Concertgebouworkest en Armin van Buuren het Koningsconcert op de kop van het Java-eilland. Na de inhuldiging van Willem-Alexander zal het Koningspaar tijdens de Koningstocht getuige zijn van dit concert. Kaarten voor dit unieke concert à € 5,- (exclusief servicekosten) zijn vanaf nu te bestellen via www.538ticketshop.nl/.

Programma  Koningsconcert Java-eiland

  • 18:00 uur  Terrein open
  • 18:00 – 19:30 uur  Inloopprogramma
  • 19:30 – 20:10 uur  Koningsvaart op schermen
  • 20:10 – 20:35 uur  Optreden Koninklijk Concertgebouworkest
  • 20:35 – 20:55 uur  Optreden Koninklijk Concertgebouworkest & Armin van Buuren
  • 20:40 – 20:55 uur   Koninklijk paar bij Java-eiland
  • 20:55 – 21:00 uur  Afsluiting door Armin van Buuren
  • 21:00 – 21:15 uur  Afsluiting Koningsvaart op schermen
  • 21:15 uur  Einde