Koningslied met Paul de Leeuw, zonder Acda en de Munnik

Het door John Ewbank gecomponeerde Koningslied welke op 30 april in de Rotterdamse Ahoy gezongen wordt door een grote groep artiesten zal onder anderen met Paul de Leeuw, Marco Borsato en Trijntje Oosterhuis gezongen worden echter zonder Acda en De Munnik. Zij schrijven uiteindelijke toch niet mee aan het officiële Koningslied. Vorige week werd bekendgemaakt dat het duo een bijdrage levert aan het nummer voor Willem-Alexander, maar dat gaat dus niet door.

Via Twitter laten Thomas Acda aan collega Youp van ’t Hek weten: “Paul en ik schrijven niet mee aan een Koningslied. Ondanks het door jou gelezen, maar zeer te vroeg verstuurde persbericht”,

Het nummer had volgens de zanger en acteur al een zodanige vorm ‘dat hij er niets meer aan kon toevoegen’, laat zijn management dinsdagmiddag weten.

Beelden van het Koningslied 2013 zijn gelekt. Een video waarop o.a. de artiesten Guus Meeuwis, Ali B, Ilse de Lange, Trijntje Oosterhuis, Jan Smit, Jim Bakkum, Jamai Loman, Karin Bloemen en George Baker te zien zijn.

Paul de Leeuw wordt de zogenaamde gangmaker van de groep bekende Nederlanders die op 30 april het Koningslied in zet.

Syb van der Ploeg, Babette van Veen, Frans Duijts, Frederique Spigt, de mannen van JURK! Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, Lavinia Meijer, Niels Geusebroek, Rob de Nijs en Sharon Doorson zingen mee in Ahoy tijdens het unieke meezingconcert Samen voor Oranje, op dinsdag 30 april in Ahoy Rotterdam.

Het publiek zingt tijdens deze grandioze sing along mee met grote en bekende hits. Hoogtepunt is de feestelijke vertolking door alle artiesten, het Metropole Orkest en het hele publiek van Het Officiële Koningslied voor het nieuwe Koningspaar. De nieuwe koning en koningin kijken in Amsterdam, voorafgaand hun Koningsvaart op het IJ, via een groot scherm bij het Eye live mee met het zingen van het Koningslied.

Het meezingconcert Samen voor Oranje in Ahoy, Rotterdam begint om 17.30 uur. Het hele concert, inclusief de vertolking van het Koningslied rond 19.30 uur, zendt Radio 2 integraal uit.

De kaartverkoop voor dit unieke concert en samenzang is gestart op www.ticketservice.nl. Kaarten kosten € 5,- exclusief eventuele handlingskosten, de opbrengst gaat naar het Oranje Fonds.