Koningslied

Om 30 april 2013 een muzikaal tintje te geven wordt een speciaal lied voor het nieuwe Koningspaar, koning Willem-Alexander en koningin Máxima geschreven. De bedoeling is dat op 30 april heel Nederland tegelijkertijd op een bepaald tijdstip dit lied zingt, speelt en erop danst. Dit onder leiding van een dirigent die digitaal met alle zangers, muzikanten en dansers in contact staat. Het motto voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander is: “Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze koning”. Hans Wijers van het Nationaal Comité inhuldiging heeft dat bekendgemaakt

Daarnaast zijn verschillende Nederlandse artiesten in de weer om een Koningslied te schrijven. Dries Roelvink heeft zijn versie al klaar en ook Johan Vlemmix is ook bijna zover met zijn Koningslied, beide zijn dus volop in de race!

Bekijk hier de officiële versie van het Koningslied van Dries Roelvink:

Bekijk hier het filmpje van een voorproefje van het Koningslied van Johan Vlemmix:

Johan Vlemmix is er sowieso bij op de dag van de troonswisseling. ‘Ik heb de avond dat de koningin haar aftreden bekendmaakte meteen een hotel geboekt, om 19.01 uur had ik al gereserveerd. Ik zit op 200 meter afstand van de Dam. Ik hoop natuurlijk op een uitnodiging om de inhuldiging van Willem-Alexander in de kerk bij te wonen. Dat zou een droom zijn.’

Ook Frans Bauer aan de slag met Koningslied
Frans Bauer sluit zich aan bij de groep artiesten die op verzoek van Albert Verlinde een Koningslied maakt. Eerder deze week liet de zanger nog weten twijfels te hebben over het initiatief en het opnemen van een eigen lied voor ‘dat hele koningsgebeuren’.

Afgelopen vrijdagavond zei Bauer in RTL Boulevard. “Ik vond het idee van Albert zo ontzettend leuk dat ik dacht: daar ga ik aan meedoen” Frans Bauer sluit zich daarbij aan bij o.a. René Froger en Willeke Alberti.

Eerder zei Bauer tegen Novum Nieuws over het Koningslied. “Ik moet daar nog even mijn gedachten over laten gaan”. Over een eigen liedje voor Willem-Alexander zei de zanger dat hij zich niet wil ‘opdringen aan Nederland’, maar het zeker ook niet uitsluit. Al met al het staat nog helemaal open. Zodra er meer nieuws bekend is over het Koningslied lees je dat hier!

Inmiddels is bekend dat ook Guus Meeuwis een van tekstschrijvers Koningslied
Guus Meeuwis, Acda en De Munnik en Daphne Deckers storten zich de komende tijd op de tekst van het Koningslied. Ze doen dat samen met John Ewbank, die ook de muziek erbij heeft gecomponeerd. Dat maakte organisator Radio 2 dinsdag bekend.

De tekstschrijvers maken het nummer aan de hand van de mooiste en best passende bijdragen van de bevolking.  Ook Jack Poels van Rowwen Hèze schrijft mee aan het Koningslied.