Koningsdag 2015 Dordrecht

Koningsdag 2015 ‘nieuwe stijl’ in Dordrecht. Koningsdag in Dordrecht is live op de NOS te volgen zodat je kan zien hoe het koningspaar de koninklijke route door Dordrecht aflegt.

Het was natuurlijk al enige tijd bekend dat Koning Willem-Alexander een andere invulling wilde gaan geven aan Koningsdag. Tot op heden was het slechts gissen, sinds gisteren is meer bekend hoe Koningsdag nieuwe stijl eruit gaat zien.

Koningspaar-Koningsdag-2014-AmstelveenDe eerste vernieuwde Koningsdag vindt plaats op 27 april 2015 en zal in Dordrecht worden  gehouden. Het wordt een soort defilé op locatie. Elk jaar gaat één gemeente met een centrumfunctie zich aan het land presenteren, zei de koning in zijn toespraak tijdens het jaarcongres van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV).

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun drie dochters bezoeken voortaan niet meer twee gemeenten, maar slechts één gemeente. Die stad krijgt de kans zichzelf én de streek optimaal te presenteren.

Naast het defilé wordt, net als de afgelopen jaren op Koninginnedag, een stadswandeling gemaakt om ”zoveel mogelijk mensen uit de stad en streek te ontmoeten”. ”Dat vertrouwde element houden we graag vast”, zei hij.

De precieze invulling is aan de gemeente die Koningsdag organiseert. De koning sprak als voorbeeld van een ‘grande parade’ waarin vanalles mogelijk is. ‘Het wordt een kleurrijk spektakel waarin de inwoners van de gemeente en de streek laten zien waarop ze trots zijn.’

Je kan Koningsdag in Dordrecht live op de NOS volgen en zien hoe het koningspaar de koninklijke route door Dordrecht aflegt.

Dordrecht zelf zegt nog geen idee te hebben hoe de viering van Koningsdag er volgend jaar uit gaat zien. Dat zegt burgemeester Arno Brok. ”Ik ben heel dankbaar dat hij onze regio en stad heeft uitgekozen”, aldus Brok, die sprak van een emotioneel moment.

Bekijk hier de live-update van het Koningsdag 2015 programma te Dordrecht