Koningsdag 2013 Milingen aan de Rijn

Koningsdag 2013 is nog niet officieël maar toch zijn er al initiatieven in het land die hier slim op inspelen. Zo zal in Milingen aan de Rijn op 27 april 2013 wel al Koningsdag gevierd worden door alle verenigingen die normaal gesproken ook actief waren op Koninginnedag.

Volgens de organisatie stonden alle activiteiten voor 30 april namelijk al in de steigers en ‘is het zonde van alle werk’ om dit jaar niets te doen. Alle wethouders en het college van burgemeester stemmen overigens in met deze afwijkende Koningsdag.

Het is zonde om dit jaar niks te doen
‘Op 30 april zit heel Nederland, naar verwachting van het Millingse Oranje comité, voor de buis gekluisterd. Dat is écht zonde van de ingehuurde kinderspelen en uiteraard zonde van al het werk wat er al in gestoken. Vandaar dat we snel geschakeld hebben’, aldus de voorzitter van het plaatselijke Oranje comité.

De dag zal uiteraard wel een ludieke insteek krijgen. Vooral omdat Nederland op 27 april nog geen echte koning heeft, nemen de plaatselijke schutterskoningen de honneurs waar. ‘Het wordt net als met Koninginnedag, maar met één verschil ‘er komt geen aubade, dat zag de burgemeester niet zitten, aldus voorzitter Geert Janssen’

Voor zover bekend zijn er nog geen andere Koningsdag 2013 initiatieven. Mocht jij er wel een weten laat dit aan ons weten met een reactie op dit bericht.