Koningsboek wordt in Duitsland gedrukt

Het koningsboek waarvan elk Nederlands huishouden straks een gratis exemplaar mag afhalen in een boekhandel wordt in Duitsland gedrukt. Het koningsboek wordt in september uitgebracht ter ere van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander en zal op 5 september worden overhandigd aan de Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

koningsboek-droom-voor-ons-landDe brancheorganisatie KVGO is teleurgesteld dat de keus niet is gevallen op een Nederlands bedrijf. De productie had een broodnodige impuls kunnen geven aan de grafische industrie. Het gebeurt niet vaak dat een drukorder met deze omvang op de markt komt. De Postcode Loterij, de voornaamste sponsor van het konings boek, heeft uit kostenoogpunt gekozen voor de Duitse drukkerij Mohn Media.

‘Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat het Nationaal Geschenk voor ons Koningspaar in een ander land wordt gemaakt,’ zegt directeur Fons Bakkes.

Bakkes: ‘Zo’n eervolle opdracht kunnen we als grafische bedrijven in Nederland zonder problemen aan. Bovendien zou dat een mooie oppepper zijn geweest voor onze sector die in zware economische problemen verkeert. Een Nationaal Geschenk moet ook nationaal gemaakt worden. Het is onbegrijpelijk dat het Nationaal Comité een drukorder als deze aan een buitenlands bedrijf heeft toegewezen. We hebben inmiddels het comité nadrukkelijk op de hoogte gesteld van onze teleurstelling,’ aldus Bakkes.

Op Alle 6500 inzenders hebben in juni een mail ontvangen van Uitgeverij Amsterdam en zullen met naam en toenaam worden opgenomen in het dromenboek.