Graft-De Rijp en Amstelveen kleuren oranje

Graft-De Rijp en Amstelveen kleuren steeds meer oranje. Koningsdag begint steeds meer te leven in Amstelveen en Graft-De Rijp. De fonteinen spuiten inmiddels oranjegekleurd water. (foto is overigens niet gemaakt in Amstelveen)

oranje-fonteinDe gemeente is volop aan de slag met de voorbereidingen. Het Koningsdag 2014 programma zal uit vier thema’s bestaan:

  1. groen;
  2. internationaal;
  3. sportl;
  4. cultuur.

In een interview met de EO zei Pieter van Vollenhoven zaterdagavond. Prinses Beatrix zal op deze eerste Koningsdag gewoon aanwezig zijn in De Rijp en  Amstelveen. Ook zal volgens hem het programma vanaf Koningsdag 2015 er voortaan anders uit zien.

De leden van de koninklijke familie bezoeken zaterdag 26 april eerst de gemeente Graft-De Rijp en vervolgens arriveren ze rond 12.00 uur in het Stadshart in Amstelveen, waar ze een uurtje zullen blijven.

Al eerder werd bekend dat de koninklijke familie met 10 leden aanwezig zal zijn voor de viering van de eerste Koningsdag. Wie dat precies zouden zijn is nog niet bekend gemaakt. De drie prinsesjes van koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn in ieder geval niet aanwezig. Prinses Beatrix is wel van de partij, zei de echtgenoot van prinses Margriet in het programma Blauw Bloed.

Van Vollenhoven denkt overigens dat het de laatste keer is dat de hele familie aanwezig is bij de nationale feestdag. “Volgend jaar is het koninklijk gezelschap kleiner”. Hoe Koningsdag er precies uit gaat zien, kon Van Vollenhoven nog niet zeggen. “Dat is aan de koning om dat in te vullen.”

Daarnaast is Pieter van Vollenhoven blij dat hij verlost is van Koninginnedag en voortaan zijn verjaardag gewoon kan vieren.