GEZOCHT: Nieuw Koningslied

GEZOCHT: Nieuw Koningslied, want na de stortvloed van kritiek op het officiële Koningslied heeft componist John Ewbank zijn koningslied teruggetrokken.

‘Na zojuist de zoveelste nageboorte op mijn twitteraccount te hebben geblocked ben ik er dan nu echt he-le-maal klaar mee,’ aldus de componist die onder andere heel veel nummers voor zanger Marco Borsato schreef.

Ewbank zegt echt genoeg te hebben van alle verwensingen die hem naar het hoofd zijn geslingerd. ‘Ik ben zelf de enige paraplu in deze zeik regen en heb besloten dat ik mij niet op deze manier laat bejegenen,’ zegt hij op Facebook. ‘Excuses aan hen die het met mij wel een gepast lied vonden……..’

Een geweldig studentikoos alternatief is bijvoorbeeld ‘Je bent een Koning’ van twee Utrechtse studenten die hieronder te bekijken is (het filmpje is inmiddels al meer dan 250.000 keer bekeken):

Indien je zelf nog een ander Koningslied voor koning Willem-Alexander hebt laat ons dit dan even weten, we zoeken dus nog een nieuw Koningslied wat we met heel Nederland kunnen zingen op 30 april 2013.