Koningsdag jeugdfilm tv-première

Afgelopen maandag 28 december ging de film ‘Koningsdag’ in première op televisie. Een film, geregisseerd door Steven Wouterlood. “Koningsdag is een korte familiefilm, de opvolger van de film ‘Alles mag’.

Walid Taha el Idrissi speelde maandagavond de hoofdrol in de tv-première van de jeugdfilm ‘Koningsdag’. Voor de 10-jarige Purmerender was het een spannende dag, ook al is de film al in oktober van dit jaar in première gegaan.

koningsdag-jeugdfilm‘Koningsdag’ is het verhaal van de elfjarige Younes. Tussen een feestvierende menigte verkoopt Younes de auto onderdelen van zijn vader. Terwijl de dag in het Amsterdamse park verstrijkt, voldoet Younes met steeds meer tegenzin aan vaders verwachtingen. Als pal tegenover hem het even oude volkszangertje Kelvin komt optreden, ontdekt Younes dat hij hierin niet de enige is. Dan ziet hij hoe Kelvin een drastisch besluit neemt waardoor ook Younes’ Koningsdag niet kan eindigen zoals het begon.

Uitzending op NPO 3
De film ‘Koningsdag’ van de NTR is op 28e december om 17.45 uur uitgezonden op NPO3. In de film speelt Martijn Fischer (winnaar van de Gouden Kalf ) een belangrijke rol. Net als Steven Wouterlood is ook Fischer geboren en getogen in Utrecht. De 12-jarige Justen de Wildt komt ook uit de regio. De jonge acteur, die de rol van volkszangertje Kelvin speelt, komt uit Veenendaal.

Heb je de film Koningsdag? Bekijk de film hier op uitzending gemist.