Koningin Máxima 23 mei in Bilthoven

Máxima wordt op 30 april 2013, na de inhuldiging van koning Willem-Alexander, de nieuwe koningin.

koningin-máxima-werkbezoekPrinses Máxima wordt als echtgenote van de koning aangeduid met Hare Majesteit de koningin. Officieel luidt haar titel – net als die van de echtgenotes van de Koning Willem I, II en III – Hare Majesteit Koningin Máxima, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau. De aanduiding van koningin betekent overigens niet dat zij staatshoofd is of dezelfde bevoegdheden en verantwoordelijkheden als het staatshoofd heeft, maar in dit geval betekent dit alleen dat zij de echtgenote van de koning is.

Het eerste werkbezoek van koningin Máxima is in Bilthoven. Koningin Máxima opent op 23 mei het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven. En dat wordt daarmee haar eerste werkbezoek als koningin, laat de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag weten.

Het Alexander Monro is het eerste ziekenhuis dat zich uitsluitend richt op borstkankerzorg. In het hospitaal kan een patiënt terecht voor diagnostiek, operaties, chemotherapie, nabehandeling en psychosociale zorg. Per jaar kunnen er tweeduizend mensen terecht.