Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij Bevrijdingsconcert

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren zondagavond aanwezig bij het Bevrijdingsconcert op de Amstel. Ook prinses Beatrix was aanwezig en dat was meteen het 1e publieke optreden van Beatrix na haar troonsafstand.

bevrijdingsconcert-willem-alexander-maximaNet als tijdens de inhuldiging werden koning Willem-Alexander en koningin Máxima in een vaartuig van MS Havenbeer rondgevaren, dit keer over de Amstel. Daar woonden ze het Bevrijdingsconcert bij, wat tevens de afsluiting van de Nationale Viering van de Bevrijding was.

Het Bevrijdingsconcert werd verzorgd door de De Marinierskapel. Daarnaast waren er bijdragen van onder meer Tamboers en Pijpers, mezzosopraan Maria Fiselier, Nick en Simon en het Brabant Koor. Op het ponton keken koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Beatrix naar het concert. Koningin Máxima zong uit volle borst mee  met het nummer ‘Bridge over troubled water’.

Het concert werd traditioneel besloten met het lied ‘We’ll meet again’. Op die klanken verlieten het kersverse koningspaar en prinses Beatrix over de Amstel het concert.