Koningsdag Arnhem

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 27/04/2019
Hele dag

Locatie
Lauwerspark

Categorieën


Koningsdag en Koningsnacht Arnhem 2019

Koningsdag in Arnhem is voor de hele familie, voor jong en oud, een geweldige happening. In Sonsbeek Park, in de wijken en in de Stadhuishal is van alles te beleven. De Koningsmarkt vindt voor de eerste keer plaats op de Zijpendaalseweg, als je er vroeg bij bent kun je er de leukste koopjes op de kop tikken bij de vele kramen. Om 13:00 uur zal burgemeester Marcouch de actieve Oranje King tot leven wekken bij het beeld van de Lazy King in Park Sonsbeek.

Sonsbeek Park: Koningspark, Voor de hele familie, tussen 13:00 en 16:00 uur. Gratis.
Sonsbeek Park is zaterdag 27 april in ‘koninklijke’ sferen.

‘Doe mee!’ Kom klimmen en klauteren, roetsjen en glijden. Werk je in het zweet bij de bootcamp of verstop je in de kruipsluipaanhanger. Laat je mooi schminken als een prachtige prins of prinses. De koets met paarden galoppeert door het park, wil je ook een ritje maken? Lakeien en koninginnen verwelkomen je statig, terwijl je naar leuke optredens kunt kijken en mee kunt doen aan workshops met onder andere de Pietjes, de Zingende Zeemeerminnen, de feetjes van Starz en nog veel meer!

Om 13:00 uur komt de actieve Oranje King tot leven met hulp van de burgemeester en heel veel trommelende kinderen onder begeleiding van Pepercussie. Kom ook meehelpen! Bij het beeld van de Lazy King onderaan de Stadsvilla.
Het programma in Sonsbeek Park is te vinden tussen de Molenplaats en Grand Café aan de Beek en bij de Stadsvilla en de Palatijn.

Koningsdag en -nacht
Koningsdag Arnhem is uitgegroeid tot een toonaangevend festival in het Oosten van Nederland. Het is één van de grootste gratis festivals van Nederland. Op 26 en 27 april komen er rond de 300.000 mensen naar Arnhem en de stad staat in de top vier van best bezochte steden in Nederland als het gaat om Koningsdag. Arnhem zet dit jaar nog meer in op gastvrijheid met informatiepunten bij de ingangen van de stad, vaste en mobiele stempelposten voor de NIX18 stempel en een servicepunt om xtc-pillen te testen bij Station Velperpoort.

Hieronder komt z.s.m. een lijst met alle interessante feesten, festivals en vrijmarkten die je kunt bezoeken tijdens koningsdag 2019 in Arnhem.


Ticketprijs: € 10 euro early bird
Minimale leeftijd:
Website:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *