Koningstrein in Nederland

Vanaf donderdag 25 april tijdt de NS met een oranje koningstrein door Nederland. De oranje koningstrein wordt ingezet in de reguliere dienstregeling. Sinds deze week rijdt in Amsterdam overigens ook al een goudkleurige koningstram.

Voranje-koningstreinan B(eatrix) naar A(lexander)
De NS-trein wordt beplakt met rood-wit-blauwe stickers, confettistippen en logo’s met de tekst Van B naar A. ”In de aanloop naar de troonswisseling brengt de NS haar reizigers niet alleen van A naar B, maar ook van B naar A, van Beatrix naar Alexander”, licht een NS-woordvoerster toe.

Het Comité Nationale Inhuldiging heeft de NS de Gouden Strik toegekend voor het idee om in september 50 dromen voor het land op de trein te verbeelden.

Op de website van de NS kunnen reizigers lezen over de geschiedenis die de NS en het koningshuis al meer dan 175 jaar met elkaar delen.

Op 30 april kunnen reizigers op de stations Amersfoort, Breda, Den Haag Centraal, Leiden en Rotterdam Centraal de inhuldiging van koning Willem-Alexander volgen op grote tv-schermen.

In de aanloop naar de inhuldiging van Koning Willem-Alexander op 30 april laat het GVB de koningstram rijden, een tram herkenbaar aan de gouden tint en rood-wit-blauwe kleuren aan de voor- en achterkant. De tram rijdt de komende weken op verschillende lijnen.