Koningsdag 2015 programma

Koningsdag 2015 programma. Na een geweldige Koningsdag op 26 april 2014 dat één groot feest was krijgt nu al langzaam aan het programma voor Koningsdag 2015 op 27 april steeds meer vorm.

insecten-snack-Lotte-StekelenburgProgramma Koningsdag 2015
Geruchten gaan dat Koningsdag er vanaf 2015 helemaal anders uit gaan zien.  Dus niet het gebruikelijke koekhappen en zaklopen, maar misschien wel aandacht aan innovatie en maatschappelijke ontwikkelingen.  Het zou geweldig zijn als we voortaan met Koningsdag op 27 april op elke vrijmarkt in Nederland de bitterballen laten staan en Bugballs of andere insecten snacks zouden eten.

Insecten als toekomstige vleesvervanger dus. Het eten van insecten is duurzaam, want het heeft een flink aantal voordelen voor het milieu boven het eten van bijvoorbeeld vlees.

Lees op deze pagina Koningsdag 2015 Dordrecht meer over het specifieke Koningsdag programma.

Koninklijk Huis-verslaggever Antoin Peeters zegt over het programma van 2015 het volgende:

“Koningin Beatrix gooide in 1980 het roer radicaal om. Ze stopte met het bekende defilé op Paleis Soestdijk en ging het land in. Deze manier om haar verjaardag te vieren sloeg enorm aan. Het zou dus best kunnen dat koning Willem-Alexander zijn eigen draai gaat geven aan Koningsdag. Hij was natuurlijk al afgestapt van de ingesleten datum 30 april.”

“Misschien kiest Willem-Alexander voor een modernere aanpak, denk aan muziekfestivals of iets dergelijks. Mr. Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet zijn er vanaf 2015 in ieder geval niet meer bij. En wellicht krijgen we vanaf 2015 de prinsesjes voor het eerst te zien. Het zou me overigens ook niets verbazen als verder alles bij het oude blijft. De ‘Koninginnedagopzet’ is populair, ook als je kijkt naar de kijkcijfers. Waarom zou je dat veranderen als er zoveel mensen van genieten?”

De gemeente Leiden is met verschillende instanties aan de slag om Koningsdag 2015 tot een enorm succes te maken en probeert het Koninklijk paar naar Leiden te krijgen. De lobby is al gestart en er zijn inmiddels verschillende werkgroepen aangesteld voor het Koningsdag 2015 programma. (UPDATE: Inmiddels is bekend dat Koningsdag 2015 in Dordrecht zal zijn)

Details over het programma Koningsdag 2015 kunnen de komende tijd nog niet bekend worden gemaakt omdat er pas halverwege maart 2015 een persconferentie is. Zodra er meer bekend is over het programma Koningsdag 2015 in Dordrecht lees je het hier als eerste!

Er zijn al verschillende Oranjeverenigingen volop bezig om alle Koningsdag activiteiten gestalte te geven om van deze nationale feestdag weer een geweldig Oranjefeest te maken.

Koningsdag 2015 festivals en feesten
Uiteraard worden er ook in 2015 weer in heel Nederland vette Koningsdagfeesten georganiseerd. Hou deze site in de gaten voor een compleet overzicht met Koningsdag feesten en festivals in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam en de rest van nederland. Bekijk hier het complete overzicht van alle evenementen, activiteiten en Koningsdag feesten zoals Kingsland festival 2015, Kingsday festival 2015, 538 Koningsdag 2015, Loveland van Oranje 2015