Koningsdag 2015 naar Leiden

Als het aan de Vereniging Koningsdag Leiden ligt komt de Koning in 2015 naar Leiden. VKL haalt alles uit de kast om in opvolging van Koningsdag 2014 het voksfeest Koningsdag 2015 op 27 april in Leiden te laten plaatsvinden. De lobby is al gestart….

“Behalve dat er een mooie brief naar de Rijksvoorlichtingsdienst is gestuurd, zijn er verschillende Leidenaren gemobiliseerd,” aldus Zippro-Pouw. “Verder zijn we op facebook een actie begonnen en hebben we onze website aangepast”. Ook de burgemeester van Leiden is benaderd om te helpen. Zippro-Pouw sluit niet uit dat Leiden bij de organisatie van Koningsdag 2015 samenwerkt met een andere gemeente. Ze denkt daarbij aan een plaats in de buurt van Leiden bij de kust. “Je moet dan denken aan Noordwijk of Voorschoten”.

“Wij zouden erg graag willen dat de beurt het jaar erop weer aan Leiden is”, zegt VKL-voorzitter Barbara Zippro-Pouw. Het is dan precies 15 jaar geleden dat de koninklijke familie het oranjefeest in Leiden vierde.

“Koningsdag is een mooie gelegenheid om de studiestad weer te laten zien aan ’zijn’ koning”, vindt Zippro-Pouw. “Hij heeft er zo veel geleerd en meegemaakt.”

Bekijk hier de kalender op welke dag Koningsdag 2013 t/m 2025 zal worden gevierd en kijk hier voor het (voorlopige) programma Koningsdag 2015