Koningsbier Woeste Willem Kroningsbier

Koningsbier. Voor de inhuldiging van Willem-Alexander brengen verschillende brouwerijen een speciaal koningsbier op de markt. Zoals het er nu uitziet hebben liefhebbers keus uit zeker vier koningsbieren, die op diverse plekken in Nederland worden gebrouwen.

  • koningsbier-woeste-willem-kroningsbierBrouwerij Rodenburg in het Gelderse Rha met het oranjekleurige Abdicatiebiertje.
  • Brouwcafé in Scheveningen met Royaal Bier
  • Stadsbierbrouwerij Apeldoorn met het Vorstenbiertje.
  • Amsterdamse brouwerij De 7 Deugden heeft ook een nieuw gerstenat gebrouwen. In tegenstelling tot de andere koningsbieren heeft deze drank een donkere kleur. Het bier is gebrouwen met lichte, bruine en zwarte mout. ”Omdat prins Willem-Alexander koning wordt van lichte, bruine en zwarte mensen”, vertelde brouwer Garmt Haakma.

Koningsbier op Koningsdag 2014
Verder krijgt prins Willem-Alexander ook een speciaal biertje op zijn eerste Koningsdag in 2014. Brouwerij Onder de Toren in De Rijp had al een drankje klaarstaan omdat de koningin en haar familie dit jaar het dorp zou bezoeken op Koninginnedag.

Dit is door haar aftreden verplaatst. De Woeste Willem, een blond bier vanwege de haarkleur van de toekomstige koning, werd daarom even in de wacht gezet. ”We willen eerst een flesje overhandigen aan Willem-Alexander, daarna volgt de rest”, benadrukte initiatiefnemer Pieter Jan Aries.