Koningsdag Nijmegen

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 27/04/2019
Hele dag

Locatie
Hunnerpark

Categorieën


Koningsdag 2019 vier je in Nijmegen!
Nijmegen is dé stad om Koningsdag te vieren. Pop in het park, gezelligheid op de pleinen, de terrassen bomvol en leuke activiteiten voor de kids. Dit jaar gaat daar weer een extra schepje bovenop. Koningsdag Nijmegen heeft voor ieder wat wils en begint uit te groeien tot een kleine Vierdaagsefeesten, door de hele stad is het feest. In het Valkhofpark is er bovendien weer een vrijmarkt.

Op alle pleinen één groot feest!
Ook voor de kinderen is het feest in Nijmegen tijdens Koningsdag. Zo kun je met de kleintjes naar Kinderboel bij de Lindenberg. Wil je meer weten over het programma van alle feestjes met Koningsdag Nijmegen? Houdt deze pagina dan goed in de gaten!

Koningsnacht en Koningsdag Faberplein, Maximariënburg
Meer informatie volgt z.s.m.

Oranjepop Nijmegen
Koningsdag vier je uiteraard op Oranjepop! Op 27 april wordt het Nijmeegse Hunnerpark omgetoverd tot een van de mooiste festivalterreinen van Nederland. Zoals je van Oranjepop bent gewend zorgen we ieder jaar voor de tofste nationale en internationale acts. Na een lange, koude winter ontmoeten festivalgangers elkaar voor het eerst weer op Koningsdag in het Hunnerpark. Daarnaast is Oranjepop een van de weinige festivals in Nederland die op Koningsdag een programma aanbiedt dat volledig is gericht op (alternatieve) popmuziek. Een Nijmeegs feestje met landelijke allure!

Omdat we ieder jaar een aansprekend en bijzonder programma willen bieden, met opvallende nationale en internationale acts vragen we een entreeprijs. Om het festival voor jong en oud toegankelijk te houden vragen we de vriendelijke prijs van €7,50,-. Ben je jonger dan 16 jaar, dan mag je gratis naar binnen! Op de dag van het festival koop je bij de ingang je kaartje, er is geen voorverkoop.

Koningsnacht en Koningsdag Molenstraat, Kingsfestival
Op Koningsnacht komen DJ’s van formaat zoals ChildsPlay, Yung Felix en $hirak de verjaardag van Koning Willem Alexander inluiden in de Molenstraat. Koningsdag begint met één van Nederlands beste coverbands The Euros, die de hele middag zullen spelen. Zodra de avond valt sluiten we het buitenpodium knallend af met o.a. Irwan, Faya en (live on stage) F1rstman!

Koningsnacht en Koningsdag Koningsplein
Koningsdag Grote Markt NijmegenWanneer iedereen op het Koningsplein – van voor naar achter, van links naar rechts – met zijn armen in de lucht staat en luidkeels met de band meezingt. Dat geeft een onbeschrijfelijk goed gevoel. Op Koningsnacht, 26 april, komt Boomshakalak Soundsystem hier voor zorgen. Ongekende sfeermakers van het Nijmeegse DJ collectief. Bekend van onder andere Drift – Om te dansen of 7th Sunday festival. Op Koningsdag, 27 april, staan maar liefst twee topbands op het programma! The Reverend en StringKings zijn twee van Nederlands betere coverbands die het Koningsplein op zijn grondvesten doen schudden.

Koningsdag op de Grote Markt Nijmegen
Last but not least, is natuurlijk de Grote Markt in Nijmegen ook weer geheel versierd in Oranje voor een mooi feestje op Koningsdag. Het feest start om 14:00h met diverse optredens voor jong en oud, waaronder de populaire band Summerland. De cafe’s die dit mogelijk maken zijn Café Daen, De Derde Kamer en De Waagh Nijmegen.

Datum: 27 april 2018
Plaats: Centrum Nijmegen


Ticketprijs: €
Minimale leeftijd:
Website:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *