Koningsdag Alkmaar

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 27/04/2019
Hele dag

Locatie
Centrum Alkmaar

Categorieën


Koningsdag in Alkmaar. Het centrum van Alkmaar is van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat één groot Oranjefeest. Naast de grote vrijmarkt in de binnenstad en de kinderkermis bij de Grote Kerk zijn er koningsdag feesten op verschillende locaties.

Vrijmarkt
De vrijmarkt gaat op 26 april vanaf 18.00 uur van start. Particulieren verkopen hier hun tweedehandsspullen, bijvoorbeeld spullen uit de schuur of van zolder. Tot 27 april, 17.00 uur mag er op de vrijmarkt verkocht worden.

Feesten
Alkmaar is supergezellig tijdens Koningsdag 2019! Op de grote vrijmarkt kun je voor een prikkie de leukste tweedehands spulletjes op de kop tikken. Natuurlijk staat er ook dit jaar weer een kinderkermis bij de Alkmaarse Grote Kerk en worden er op verschillende plekken in Alkmaar Koningsdagfeesten georganiseerd.

Koningsdag Alkmaar 2019

SLAM! KONINGSDAG, 11.00 tot 22.00 uur
SLAM! Koningsdag is dit jaar met 30.000 bezoekers groter dan ooit. Ook dit jaar kun je bij het SLAM-Koningsdagfeest weer genieten van de beste Nederlandse dj’s en hiphopacts.
Entree: €18,50 (ex. fee)

GRAMDIOZE KONINGSDAG 2019, 12:00 tot 20:00 uur, VOLLEDIG OVERDEKT / VERWARMD / GRATIS

Op 27 April is ie dr weer, de Gramdioze Koningsdag op de Paardenmarkt. Ook beter bekend als dikste koningsdag van Noord-Holland met een Line-up vol internationale toppers, nationale helden en opkomend talent.
Ook dit jaar zal het volledige plein overdekt worden met maar liefst 1000m2 tent met transparant dak. Dus wat voor weer het ook is jij staat droog en warm op de paardenmarkt.

HET GULDEN VLIES & DE RITSZ KONINGSDAG, 12:00 tot 00:00 uur
Het Gulden Vlies heeft maar liefst 3 podia om het gezelligste koningsdagfeestje van Alkmaar te vieren. Met verschillende muziekgenres van soul tot top 40 is er voor ieder wat wills.
Gratis toegang

HOFLEVERANCIER 25, 14.00 tot 20.00 uur
Vind je de binnenstad van Alkmaar te druk tijdens Koningdag? Bij HAL 25 op Overstad vind je een alternatief aanbod met o.a. soul, funk, latin, workshops, theater, lekker dansen en samen eten.
Gratis toegang

KINGSDAY, 12:00 tot 20:00 uur
Koningsnacht & Koningsdag, de mooiste dagen van het jaar vier je uiteraard in Alkmaar!

Willem wordt weer een jaartje ouder en daarom vieren we KingsNight & KingsDay op de inmiddels vertrouwde locatie het Hofplein, middenin het centrum van Alkmaar.
Gratis toegang

KONINGSFEEST OP DE BRUG KONINGSDAG, 12.00 tot 20.00 uur
Dit jaar is het Koningsdagfeest op de Platte Stenenbrug groter dan je gewend bent. Met zowel dj’s als livemuziek van toffe bands.
Gratis toegang

KONINGSPLEIN KONINGSDAG, 13.00 tot 20.00 uur
Hét Koningsdagfeest op het Alkmaarse Waagplein. Diverse dj’s nemen plaats op het podium en maken er een groot feest van.
Gratis toegang

KINGS&QUEENS@STADSSTRAND KONINGSDAG, 13.00 tot 19.00 uur
Een dag lang vrolijke optredens, heerlijke cocktails, huisgemaakte hamburgers en diverse bieren op fles en tap!
Gratis toegang

VRIJMARKT KONINGSDAG, 09:00 tot 17.00 uur
De grote Alkmaarse Vrijmarkt begint rond 09.00 uur. Snuffel in de winkelstraten en in het Kennemerpark (het ‘Bolwerk’) gezellig tussen tweedehands spulletjes.
Gratis toegang

Bovenstaand lijstje niet compleet? Tip ons!

 


Ticketprijs: € gratis
Minimale leeftijd:
Website: www.alkmaar.nl/koningsdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *