Koningsdag in Vianen

Bij een nieuw oranjebestuur hoort een nieuwe naam, nieuw logo… En een compleet nieuw idee over de Reigermarkt en Koningsdag, op 26 april van dit jaar.

Deelnemers aan de Reigermarkt mogen alleen op de markt staan als ze, voor 5 euro per jaar per huishouden, lid zijn van de Oranjevereniging. Het publiek heeft uiteraard gratis toegang. Formulieren liggen bij Slagerij De Goey en Freework Inkstation aan de Voorstraat.

De Reigermarkt vindt plaats vanaf de Juliana-rotonde tot en met het Stadhuis en duurt van zes uur ‘s morgens tot vier uur ‘s middags. De aanvoer van goederen geschiedt via de Lijnbaan, tussen de Griek Ena en supermarkt Jumbo.
Het kerkplein maakt geen onderdeel meer uit van de Reigermarkt. Op het kerkplein vinden wel diverse activiteiten plaats, bedoeld voor kinderen van diverse leeftijden. Op de parkeerplaats achter/naast Merxx wordt een nostalgische Koningsdag kermis gehouden.

De ontwerper van het logo van de Oranjevereniging, Kilian Verhey, hangt – samen met de bode – om 8.30 de nieuwe vlag uit bij het Stadhuis. Het noordelijk gedeelte van de Voorstraat is afgesloten voor onder andere de aubade. Vanaf 9.45 uur zijn er diverse optredens in de muziektent, onder meer van Harmonie Orkest Excelsior, Viaans Mannenkoor, Dancing4all, Sylvia’s Jazz en leerlingen van de muziekschool.
Omstreeks 11.00 uur zijn er in de Voorstraat opnieuw versierde fietsen te bewonderen. Na de aubade worden de gedecoreerden uitgenodigd voor een korte wandeling naar de Lekpoort, waar hen een ’aangeklede’ oranjebitter wordt aangeboden. Ze kunnen er bovendien genieten van dans en muziek.