Koningsdag Amstelveen kost 9 ton

Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat!

Het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Amstelveen tijdens Koningsdag 2014 kost ongeveer negenhonderdduizend euro. Dit bedrag wordt overigens niet alleen door de gemeente betaald, een deel komt ook van de provincie en sponsoren.

koningsdag-amstelveen-2014-logoHoeveel de gemeente Amstelveen precies bij gaat dragen aan dit bezoek van het koningspaar en uit welk potje dit moet komen, is nog niet bekend. Naar verwacht wordt daar in de loop van februari meer over bekend. De gemeenteraad zal daar uiteraard ook nog over geïnformeerd worden.

Een woordvoerder van de gemeente laat het volgende hierover weten: “Het bedrag van 9 ton is gebaseerd op ervaringen uit verleden met de organisatie van eerdere Koninginnedagen. De gemeente Veenendaal bijvoorbeeld, vergelijkbaar qua grootte met Amstelveen, kwam ook uit op circa 9 ton. Dit bedrag is nodig voor onder andere diverse veiligheidsveiligheidsmaatregelen, technische maatregelen en de logistiek en aankleding van de koninklijke route.”

Zoals verwacht zijn er volop reacties op internet te vinden: De één vindt het onacceptabel en de ander vindt het een feestje. Blijft lastig om alle Nederlanders gelukkig te maken 😉