Koningsdag Groenlo

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 26/04/2014
09:30 - 16:00

Locatie
Centrum Groenlo

Categorieën


Op de eerste Koningsdag op zaterdag 26 april zal in Groenlo weer een Vestingdag gecombineerd met de Amaliamarkt worden gehouden. Dit alles zal plaatsvinden in het centrum van Groenlo. De Vestingdagen zullen in 2014 anders zijn dan voorgaande edities. De Vestingdag zal de lading meer gaan dekken. Veel werk is verzet om juist die groepen naar Groenlo te halen die er voor zorgen dat de bezoeker zich waant in de oude veste Grol zoals Groenlo vroeger heette. Het plein van de Oude Calixtus en het pleintje naast juwelier Simons zullen helemaal de sfeer uitstralen van de vesting Grol. Er zal van alles te zien en te beleven zijn uit vervlogen tijden.

Vermaak
Op het plein van de Oude Calixtus zal theater Troep voor Galg en rad diverse historische voorstellingen verzorgen. Maar ook waarzegster madame Roza zal er staan met een prachtige tent. Zij kan voor u in de toekomst kijken. Oud kinderspeelgoed zal gemaakt worden door de tolletjesmaker.

Ook nieuw dit jaar is de Gelderse Roos, zij laten zien hoe de vroegere heelmeesters te werk gingen. Voor de jeugd brengen ze een schiettent mee van weleer. De groep de Silveren Swaen uit Zwolle zullen de middeleeuwen en de 17e eeuw uitbeelden. Zij vinden het leuk om de mensen kennis te laten maken het leven uit vroegere tijden. Ze brengen mee; een speelman met z’n draailier, Magier, Houtsnijder, Kalligrafeester, soldaten, vogelvrijverklaarde en handwerkambachten zoals naaldbinden. Kinderen kunnen mais poffen boven een vuurtje.
Een oude bekende is Jannes de Goochelaar. Hij zal menig kinderhart verbaasd doen staan met z’n onnavolgbare goocheltrucs. Naast juwelier Simons staat Baroen, de kinderen kunnen daar meedoen als piekenier en musketier. Vorig jaar waren zij er ook en dit was een groot succes.

Muziek
Voor de muziekale noot zorgt Fabela de muzikale Nar. Hij zal op onnavolgbare wijze middeleeuwse muziek ten gehore brengen en interactief bezig zijn met het publiek.
Ook is er de Amaliamarkt. Deze zal gesitueerd zijn in de Beltrumsestraat en dan doorlopen tot op de Markt.

Natuurlijk is er aan de kleine handelaren gedacht in de vorm van een grote kinderrommelmarkt. Inmiddels hebben zich hiervoor alweer meer dan veertig groepen opgegeven.
Mee doen kan nog steeds door te mailen naar; info@groenlovestingstadpromotion.nl

Koningsdag op 26 april begint om 9.30 uur en zal duren tot 16.00 uur. Ook het Stadsmuseum, Stadsboerderij en de Oude Calixtus zijn open. De toren van de Nieuwe Calixtus kan beklommen worden en de Vestingstad express gaat weer pendelen van Marveld Recreatie.


Ticketprijs: € gratis
Minimale leeftijd:
Website: www.groenlovestingstadpromotion.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *