Koningsdag Venlo

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 27/04/2018
Hele dag

Locatie
Grenswerk

Categorieën


Koningsdag en Koningsnacht Venlo 2018

Kingsnight Tegelen
Vanaf 20.00 uur is er een gratis en gevarieerd programma met live-muziek in Tegelen. Er is voor ieder wat wils in de verschillende cafés.

Koningsdag Venlo vrijdag 27 april 2018
Hier komen de activiteiten met Koningsdag in Venlo.

Koningsmarkt Blerick
Winkelhart Blerick kent al vele jaren een zeer uitgebreide Oranjemarkt. Een mooie traditie op Koningsdag, die in de wandelgangen de grootste van heel Limburg wordt genoemd. Op 27 april, de nationale feestdag, wordt iedere vierkante meter van het Blerickse centrum oranje.

Koningsmarkt & -dag in Tegelen
In Tegelen zijn verschillende activiteiten met Koningsdag zoals een grote braderie, een kindervrijmarkt, straattheater en veel muziek.

Koningsdag Arcen
Ook in Arcen zijn er verschillende activiteiten met Koningsdag.

Joeksjagers Oranjecircus / Optocht
Op 27 april is iedereen welkom om vanaf 10.30 in het Ald Weishoès de fiets op ‘koninklijke’ wijze te versieren en vervolgens aan de oranjeoptocht door de binnenstad van Venlo deel te nemen. Vanaf het Ald Weishoès geven de Joeksjagers om 12.30 uur het startsein voor de optocht.

Bovenstaand lijstje niet compleet? Tip ons!

Koningsdag Venlo 2017

Het Kingsday Festival is een alternatief voor het Queensday Festival dat jarenlang georganiseerd werd door Perron 55. Het nieuwe festival richt zich op gelijksoortige acts.

Poppodium Grenswerk en concertorganisator Nightbirds organiseren op Koningsdag een nieuw festival met gitaarbands in de stad. Er is een dag- en avondprogramma met in totaal dertien bands.

’s Avonds spelen in Grenswerk een paar van onze favoriete bands. Zo zal voor het eerst in hele lange tijd Mozes and the Firstborn weer in Nederland spelen. Na een jaar touren door Amerika en Europa en werken aan een nieuwe plaat (die ergens in 2015 uitkomt) wordt het weer eens tijd om deze fantastische garageband op eigen bodem live aan het werk te zien. Verwacht nieuw werk! Verder komen onze favoriete 70’s rock ’n rollers van Dirty Fences (VS) iedereen wegblazen. Vies vuig en hard. Ook spelen Belgse garagerockers The Scrap Dealers, Nederlandse noisehelden Those Foreign Kids (nieuw album onderweg!) en de onderhand bijna legendarische Canadese powerpoppers van Steve Adamyk Band. Verwacht verder een hoop feest, dj’s en eten.

Overdag vindt het Daybirds-festival plaats in de binnenstad van Venlo, als kleine gratis broertje. Dit dagprogramma is volledig gratis! Op Daybirds zullen de Belgische bands Mountain Bike (onlangs nog op tour met Afterpartees), fuzzrockers Mind Rays, Teen Creeps en The Tubs spelen. Verder spelen de opkomende band uit garagerock hoofdstad Groningen Santa Fé, psych/blues band Mooon (uit Aarle-Rixtel!), hardcore punkers Washed Up Kids (regio Maasbree/Panningen) en freakergarage van Depthclegg Delis. Dit vindt allemaal plaats in Kefee Pollux, Kafee de Splinter en Sounds Venlo.

NIGHTBIRDS:
Mozes and the Firstborn, Dirty Fences (VS), The Scrap Dealers , Steve Adamyk Band (CAN), Those Foreign Kids

Locatie: Poppodium Grenswerk
18:00 – 1:00

DAYBIRDS! GRATIS!
Mountain Bike (B), Mind Rays (B), Teen Creeps (B), Santa Fé, Mooon, The Tubs (B), Washed Up Kids, Depthclegg Delis

Locatie: Kefee Pollux, Kafee de Splinter, Sounds Venlo
13.00 – 18.00


Ticketprijs: € 10,-
Minimale leeftijd:
Website: http://www.grenswerk.nl/agenda/nightbirds-kingsday-festival/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *